Southampton-eier i skattetrøbbel

Etterforskning kan få store konsekvenser for Southampton.

7. jun 2017 kl 16.57 Arild Skjæveland

Det er mye som skjer i Southampton om dagen. Claude Puel skal være i ferd med å miste jobben, klubbens mest verdifulle spiller har informert om at han ønsker seg til Anfield, og nå har det også oppstått en situasjon som kan få store økonomiske følger på St. Mary’s.

Skattetrøbbel

The Times melder eksklusivt i ettermiddag at tyske skattemyndigheter etterforsker Markus Liebherr - den tysk-sveitsiske businessmannen som kjøpte Southampton i 2009. Da han døde året etter, ble klubben overført til hans datter, Katharina Liebherr.

Myndighetene etterforsker om Markus Liebherr skylder staten skatt, for å ha oppholdt seg mer i Tyskland enn tidligere kjent. Han skal ha hatt en eiendom i Tyskland, men oppført Zurich som sin bostedsadresse.

Times skriver videre at dette er måten en gjør det på i Tyskland, med å fokusere på høyprofilsaker. Da Uli Hoeness, den tidligere tyske landslagsspilleren og Bayern München-presidenten ble dømt til tre og et halvt års fengsel for skatteunndragelse i 2014, skal hele 26.000 innbyggere ha meldt seg og gjort opp for ubetalt skatt.

Økonomisk trøbbel

Southampton er et av flere selskaper som er eid av Liebherr, og det mest verdifulle med en anslått verdi på 200 millioner pund.

Katharina skal ikke ha gjort noe galt personlig, men var den som arvet sin fars eiendeler. En skatteregning i etterkant vil potensielt ha stor betydning for Southampton, og presset vil bli større på henne for å selge klubben.

I mer enn et år skal de ha vært ute etter investorer på St. Mary’s, og samtalene om et salg til Lander Sports Development fortsetter. Det blir antydet en pris på 190 millioner, men hun kan bli tvunget til å selge for en lavere pris dersom skatteregningen blir høy.

Southampton virker svært uvillig til å selge Virgil van Dijk til Liverpool, men det er mulig de ikke har noe valg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]