Speiderne stoppet Rodgers van Dijk-interesse

Brendan Rodgers ønsket å hente Virgil van Dijk til Liverpool.

13. feb 2017 kl 13.39 Arve Vassbotten

Southamptons midtstopper Virgil van Dijk har blitt koblet til Liverpool flere ganger på ryktebørsen i høst og vinter. Brendan Rodgers hevder nå at han ønsket å signere nederlenderen da han selv var sjef på Anfield. Klubbens speidere mente mannen, som nå har en prislapp på 40 millioner pund, ikke var klar for utfordringen den gangen han spilte i Groningen eller Celtic.

– Virgil van Dijk kunne ha gått direkte fra Celtic til Liverpool. Men noen klubber ønsker å se at spillerne blir testet på andre arenaer først. Men om det er nok tro på en spiller har det betydning. Nøkkelen for speiding er å spå når spilleren vil nå sitt toppnivå. Man kunne se med van Dijk at han var rask, sterk, god med ballen og grei i lufta. Så hva mer ønsker man å se? Man kan se ham spille landskamper, noen klubber vil kanskje ønske å se han i Champions League.

– Men det er kanskje et problem med speidere. Da jeg var i Liverpool spurte jeg om van Dijk, da han var i Groningen og i Celtic. Men jeg fikk beskjed om at han ikke var noe for oss på den tiden, sier Rodgers til Glasgow-avisen Evening Times.

Virgil van Dijk gikk fra Rodgers nåværende klubb, Celtic, til Southampton i 2015.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]