Tror ikke Gullballen påvirker prisen

Liverpool forventer at Dominic Solankes pris forblir den samme på tross av hans gode spill i U20-VM.

13. jun 2017 kl 17.15 Arve Corneliussen

«Liverpool føler seg sikre på at Dominic Solankes pris ikke har økt etter U20-VM. Prisen hans skal bestemmes av en komité, og Liverpool forventer at den blir rundt £3m», skriver Liverpool Echo-journalist Neil Jones.

Liverpool og Chelsea kan bli enige om en kompensasjonssum selv, men ifølge Jones er det ingenting som tyder på at det vil skje. Derfor vil summen sannsynligvis avgjøres av Professional Football Compensation Committee (PCCC).

Ender saken opp i komiteen, vil begge klubber bli spurt om å vurdere verdien til spilleren. Jones skriver at spillerens alder, statistikk for førstelaget, interesserte klubber og landslagsstatistikk er faktorer som spiller inn.

Jones understreker at PCCC ikke skal sette en markedsverdi på spilleren, men finne en sum som kompenserer for trening og utvikling av Solanke.

Få kamper

Solanke har bare én førstelagskamp for Chelsea. 19-åringen tilbragte 2015/16-sesongen på utlån til nederlandske Vitesse, hvor han spilte 25 ligakamper.

Det skal også ha vært interesse fra andre klubber da Liverpool signerte ham. RB Leipzig og Celtic, samt flere Premier League-klubber meldte sin interesse for spisstalentet. Neil Jones spår at det kan ta flere måneder før PCCC avgjør hva Liverpool må betale.

Lignende situasjon med Ings

I 2015, da Liverpool signerte Danny Ings på utgående kontrakt, endte også saken opp i PCCC. Da måtte Liverpool vente over ti måneder før summen ble avklart. Liverpool endte da opp med å betale £6,5m i overgangssum, £1,5m i prestasjonsrelaterte bonuser og en videresalgsklausul på 20%, ifølge Jones.

Det ble ny rekord på en sum satt av PCCC. I motsetning til Solanke, var Ings allerede en etablert Premier League-spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]