Redaktør Flatin om Coutinho:– Det er ikke tvil om at dette er en situasjon en gjerne skulle vært foruten

Redaktøren mener Liverpool sitter med gode kort på hånd.

4. jan 2018 kl 11.15 Arild Skjæveland

I en uke der Liverpool har knust sin egen overgangsrekord, har tatt 10 av 12 poeng i juleprogrammet, og skal møte Everton i FA cupen, handler likevel det meste om Philippe Coutinho. Brasilianeren vil igjen til Barcelona.

Redaktør Torbjørn Flatin mener Liverpool sitter med gode kort på hånd.

– Jeg føler det er viktig å understreke at Liverpool har gode kort på hånd her. Det ble sagt veldig klart ifra om at det ikke finnes noen utkjøpsklausul, han har en lang kontrakt, og det er fotball-VM til sommeren. Du føler at Liverpool fortsatt kan sette hardt mot hardt dersom de vil det, sier Flatin.

– Slik jeg så situasjonen etter i sommer da vinduet ble stengt og Coutinho fortsatt var i Liverpool, så antok jeg at situasjonen var ganske lik som med Luis Suarez. Det er bare synsing, men jeg antok at partene var kommet til en minnelig enighet om at det var en stor sjanse for at han kom til å få gå til sommeren, slik at Liverpool hadde tid til å få inn en erstatter og Jürgen Klopp kunne planlegge.

Trodde ikke det skulle skje i januar

Flatin er overrasket over at situasjonen kommer allerede i januar.

OVERRASKET:
OVERRASKET:  Liverpool.no-redaktør Torbjørn Flatin hadde ikke trodd denne situasjonen skulle dukke opp i januar.

– Klopp har vært veldig opptatt av å si at han føler de har en «ettårskontrakt» med alle spillerne. At når sesongen starter så forplikter du deg til å bli med hele sesongen. ingen forsvinner midt i sesongen, og du jobber sesong for sesong, så det overrasker meg det som kommer frem nå.

– Jeg hadde en følelse i sommer om at dersom det kom et latterlig bud med «silly money» der du nærmer deg prisen på Neymar eller noe slikt, så kunne det være eneste mulighet for et januarsalg, men dette blir igjen synsing.

Forventer at det kommer minst én erstatter

Det blir spekulert i at et Barcelona-bud vil være på ca 150 millioner euro, og at det er en sum Liverpool vil vurdere.

– Selv journalistene du forventer er godt informert fra Liverpools hold ser ikke bort fra at klubben vil vurdere å akseptere et bud, så du lurer litt på hva som har skjedd. Kanskje er det da Jürgen Klopp som vil tenke seg at et salg er beste løsning, og at klubben har en spiller eller to i bakhånd som kan dekke opp.

– Vi vet ikke, men skal Barcelona handle nå, så må de betale for det, og da vil jeg forvente at Liverpool har kontroll over situasjonen og vil ha folk klare til å komme inn. Henter du inn spillere for det du får inn for Coutinho så kan du få én spiller i samme posisjon, og kanskje minst en i tillegg.

– Jeg tror det til slutt er Klopp som tar denne avgjørelsen. Føler han at spilleren er veldig bestemt på å dra nå, og at han kan finne en løsning på andre måter, så kan du ikke utelukke det, sier Flatin.

Tror fortsatt på topp fire om det blir salg

Liverpool.no-redaktøren tror fortsatt Liverpool har et godt nok lag til å klare topp fire-plassering, selv om de skulle miste sin kanskje største stjerne.

– Det vil være en gamble for Liverpool å selge nå, for det er en veldig viktig spiller. Nå er situasjonen blitt litt bedre i og med at Salah har kommet inn, og en har fått inn Alex Oxlade-Chamberlain og flere alternativer, men det er ingen tvil om at vi kommer til å savne Coutinho dersom han går. Jeg ser på det som lite realistisk at Philippe Coutinho forblir i LFC utover denne sesongen.

VIL BORT:
VIL BORT:  Philippe Coutinho vil på ny til Barcelona.

– Jeg er fortsatt optimistisk på Liverpools sjanser for topp fire uten ham, men det blir ikke lett å finne en spiller som kan erstatte han i Champions League. Det må brukes i forhandlingene med Barcelona - men jeg vil forvente at Klopp har en løsning i bakhånd dersom de bestemmer seg for å selge.

Håper at han blir til sommeren

Jamie Carragher twitret i går at Liverpool burde prøve å få til en lignende løsning som de fikk ved kjøpet av Naby Keita til RB Leipzig, der spilleren først kommer neste sommer for en stor sum. Det er Flatin enig i.

– Det er selvsagt ønskelig å unngå en ny saga. Jeg ser at det påstås at han er skadet igjen, men jeg tror nok det er mange som undrer seg over tilfeldighetene om at han ble skadet akkurat nå når ryktene kommer igjen. Selv stiller jeg meg litt tvilende.

– Liverpool er i en vanskelig situasjon, for det er nok lite konkret som foreløpig har skjedd. Ikke har det kommet noe bud, så det eneste de kan gjøre er å vente og snakke med spilleren sin.

– Dersom jeg skulle ha tippet på hva som vil skje, så vil det være at det blir en enighet om at han får gå til sommeren. Det både håper og tror jeg.

Kl. 15.00 skal Jürgen Klopp møte pressen før fredagens derby. Der vil det nok komme spørsmål om Philippe Coutinho og brasilianerens fremtid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]