– Det handler om resultater

Jürgen Klopp mener fredagens derbyseier er et tegn på at hans spillere har lært kunsten å vinne «stygt».

8. jan 2018 kl 10.48 Einar Kvande

Liverpool har vunnet de tre siste kampene med sifrene 2-1. De røde har spilt 14 kamper på 49 dager, noe som har resultert i ni seire, mens fem av kampene har endt uavgjort.

– Vi har litt mer erfaring enn vi hadde på samme tid forrige sesong. Det handler ikke om spillestil, men om å jobbe veldig hardt for å oppnå resultater. Det er det eneste vi trenger, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi kan ikke tillate oss å være frustrerte over ditt eller datt i løpet av en kamp. Du må alltid finne en løsning for neste situasjon, og så situasjonen etter det igjen.

Hard jobbing

Everton ga Liverpool kamp til døra i fredagens kamp på Anfield.

– Det er min jobb å vurdere dem, og Everton spilte mye bedre enn forrige gang vi møtte dem. Men de klarte ikke å skape store sjanser. Vi var alltid der og forsvarte oss ganske bra, konkluderer Liverpool-manageren.

– Målet de scoret var en stor feil av oss. Dårlig beskyttelse. Vi sovnet litt, og mistet Lookman. Han kunne løpe, og Jagielka var i en en-mot-en-situasjon i feltet. Det er alltid farlig når det skjer i stor fart, og Sigurdsson ble helt fri og kunne score enkelt. Vi hadde ikke sjanse til å stoppe dem.

– Vi måtte reagere på utligningen, og det gjorde vi. Den første pasningen etter scoringen var den dårligste vi slo i hele kampen. Joel slo den enkelt og greit til en blå trøye. Men etter det kom vi tilbake på sporet, og gjorde hva du må gjøre i en cupkamp, nemlig kjempe. I et lokaloppgjør må du være klar til å jobbe hardt. Forventer du en enkel kamp, vil du aldri få det. Vi forventet ikke en enkel kamp, og var klare til jobbe hardt. Det var derfor vi vant.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]