TO MØTER PÅ UNDER EN MÅNED  Jürgen Klopp og Liverpool trakk det lengste strået i cupkampen mot Sam Allardyce sitt Everton.

– Det handler om resultater

Jürgen Klopp mener fredagens derbyseier er et tegn på at hans spillere har lært kunsten å vinne «stygt».

Liverpool har vunnet de tre siste kampene med sifrene 2-1. De røde har spilt 14 kamper på 49 dager, noe som har resultert i ni seire, mens fem av kampene har endt uavgjort.

– Vi har litt mer erfaring enn vi hadde på samme tid forrige sesong. Det handler ikke om spillestil, men om å jobbe veldig hardt for å oppnå resultater. Det er det eneste vi trenger, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi kan ikke tillate oss å være frustrerte over ditt eller datt i løpet av en kamp. Du må alltid finne en løsning for neste situasjon, og så situasjonen etter det igjen.

Hard jobbing

Everton ga Liverpool kamp til døra i fredagens kamp på Anfield.

– Det er min jobb å vurdere dem, og Everton spilte mye bedre enn forrige gang vi møtte dem. Men de klarte ikke å skape store sjanser. Vi var alltid der og forsvarte oss ganske bra, konkluderer Liverpool-manageren.

– Målet de scoret var en stor feil av oss. Dårlig beskyttelse. Vi sovnet litt, og mistet Lookman. Han kunne løpe, og Jagielka var i en en-mot-en-situasjon i feltet. Det er alltid farlig når det skjer i stor fart, og Sigurdsson ble helt fri og kunne score enkelt. Vi hadde ikke sjanse til å stoppe dem.

– Vi måtte reagere på utligningen, og det gjorde vi. Den første pasningen etter scoringen var den dårligste vi slo i hele kampen. Joel slo den enkelt og greit til en blå trøye. Men etter det kom vi tilbake på sporet, og gjorde hva du må gjøre i en cupkamp, nemlig kjempe. I et lokaloppgjør må du være klar til å jobbe hardt. Forventer du en enkel kamp, vil du aldri få det. Vi forventet ikke en enkel kamp, og var klare til jobbe hardt. Det var derfor vi vant.