– Dette kunne ha gått begge veier

Jürgen Klopp var en ydmyk mann etter 2-1 seieren over Burnley.

1. jan 2018 kl 20.08 Einar Kvande

Da Johann Berg Gudmundsson utlignet til 1-1 viste stadionuret 88 minutter, og de fleste trodde at Liverpool hadde kastet bort to nye poeng i kampen om en topp fire-plassering i Premier League. Men fire minutter på overtid ble Ragnar Klavan den første estlenderen til å score i Premier League, og sørget dermed for at alle tre poengene ble med hjem til Merseyside.

– Begge lag spilte under vanskelige omstendigheter, ettersom begge spilte kamp for 48 timer siden også. Begge lag møtte en motstander som var veldig motivert. Begge lag hadde spillere som var klare til å kjempe i regnet, vinden og kulden. Da trenger du først og fremst konsentrasjon, arbeidsvilje, god organisering, disiplin og slike ting. Og selvsagt littegrann flaks, innrømmet Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter kampen.

– Vi fortjente de tre poengene, men et uavgjort resultat ville også ha vært helt greit. Dersom vi ikke hadde scoret ville til og med Burnley ha fortjent seieren. Det var en helt åpen kamp, fortsatte Liverpool-manageren.

– Vi hadde ballen mest, og spilte mest fotball, men hovedjobben var hele tiden å nekte Burnley å spille på sine styrker. Når de vinner ballen er de veldig giret på å slå ballen i bakrom og inn i rommene som oppstår. Og Barnes løper, Hendricks løper, og det er veldig vanskelig å forsvare seg mot dette.

– Vi ønsket å stå høyt med forsvaret vårt for å hjelpe resten av laget litt, noe som betyr at vi må være enda mer konsentrerte. Så lenge kampen er helt åpen kan ett mål avgjøre den. Det så også lenge ut til å bli utfallet, helt til Burnley scoret. Men så scoret vi nesten et helt identisk mål like etterpå.

Viktig å vinne den første hodeduellen i feltet

– Det er veldig vanskelig å forsvare seg når du taper den første hodeduellen, noe vi gjorde da Burnley scoret, og noe Burnley gjorde da vi scoret. Ballen er fri inne i feltet, og det blir veldig vanskelig. Du må være der, og begge lag var der. Vi var det heldige laget, men som sagt er jeg veldig godt fornøyd med holdningene og karakterstyrken til laget mitt og alle slike ting.

– Du må vinne kamper hvor du bare presterer slik gjennomsnittlig. Du må vinne slike kamper på grunn av holdninger, når du ikke spiller opp mot ditt beste. Når det gjelder karakterstyrke var den 100%. Spillemessig har jeg sett oss spille bedre. Men hvem bryr seg nå?

– Vi har ikke hatt for mange seiere som dette. De som har sett oss spille noen ganger denne sesongen vet at vi hadde fortjent å vinne alle kampene hvor vi har spilt uavgjort mer enn vi fortjente å vinne denne. Det er slik det er. Du må vinne på dager som dette for å oppnå suksess, og holde seg i tetsjiktet slik vi gjør. Vi må vinne på de dagene da solen ikke skinner. Det føles bare herlig. Det var et fantastisk øyeblikk da vi gjorde vinnermålet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]