Spillerbørs:Drømmedebut for van Dijk

Rekordsigneringen viste hvorfor Jürgen Klopp gjorde ham til en rekordsignering.

5. jan 2018 kl 23.14 Arve Corneliussen

Loris Karius 6

Blir knapt nok testet. Mister ballen ved én anledning i feltet, men skulle kanskje hatt frispark. Er sannsynligvis sjanseløs på scoringen, men merkelig at han blir stående og ikke slenger seg.Alle ser hvor Sigurdsson skal skyte.

Joe Gomez 7

Leverer en strålende første omgang. Briljant med ballen. Evertons angrepsspillere finner bare ikke veien forbi stortalentet. Sliter når Lookman kommer inn midtveis i andre, og skal score når han får sjansen fra fire meter. Blir byttet ut.

Joël Matip 8

Plettfri kamp fra kameruneren. Behersket med ballen. Vinner så å si alle duellene. Ser ut som Jürgen Klopp har funnet stopperkombinasjonen.

Virgil van Dijk 8

Noen tegn på at stjernestopperen er kamprusten. Klareringene går ikke alltid til en medspiller, og man får ikke se det pasningsregisteret han har i seg. Leverer likevel en bunnsolid kamp – er et monster i duellene, løper opp Calvert-Lewin og er suveren i luften når han stanger inn vinnermålet. Meget lovende takter fra rekordsigneringen.

Andrew Robertson 8 LB

Knallkamp av skotten. Får en veldig vanskelig oppgave i å stoppe Bolasie, men løser den på beste vis. Viser hvilket tempo han har i kroppen. Farlig når han er med fremover, selv om innleggskvaliteten har vært bedre tidligere i sesongen.

Emre Can 6

Er et beist i duellene, men der stopper superlativene etter denne kampen. Man ønsker å se en spiller som Emre Can ta mer tak i en slik kamp. Havner bak Sigurdsson på baklengsmålet, selv om han egentlig har mer tempo i kroppen enn islendingen.

James Milner 6

Jobber og sliter, og gjør en meget viktig jobb defensivt på midtbanen. Får trekk for noen unødvendige balltap og frispark som blir laget i farlig posisjon. Sikker som banken fra krittmerket.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Oxlade-Chamberlain har den desidert beste dødballfoten i den røde delen av Liverpool. Ender med én målgivende, men kunne vært tre. Jobber knallhardt og har en rekke gode involveringer, men kan bli bedre i de avgjørende fasene av spillet.

RASENDE:
RASENDE:  Da Mason Holgate dyttet Roberto Firmino opp på tribunen, klikket det for brasilianeren. Ordene som ble utvekslet i etterkant var neppe pene.

Adam Lallana 6

Ingen stor kamp av teknikeren. Viser frem noen av de sedvanlige Cruyff-vendingene, men blir veldig anonym. Gjør det bra når han skaffer straffe, men desto svakere når han avslutter utenfor etter å ha blitt løpt opp av Jagielka. Ikke i kampform, naturlig nok.

Roberto Firmino 7

Er veldig mye involvert, og er et mareritt for Jagielka & co. Hadde sannsynligvis fått betalt hadde lagkameratene vært mer presise de gangene han kombinerte med dem. Mister beherskelsen etter han blir dyttet opp på tribunen av Holgate – dommer Madley står midt i situasjonen og velger å la kortene bli i lommen.

Sadio Mané 6

Enkelte strålende driblinger fra senegaleseren, men det lugger i det han skal slå den avgjørende pasningen. Et stykke til sin beste form.

Innbyttere

Gini Wijnaldum – kommer inn og stabiliserer midtbanen. Et solid innhopp av nederlenderen.

Trent Alexander-Arnold – kommer inn og stopper mye av trusselen fra Lookman. Går på noen strålende løp, men får ikke ballen.

Dominic Solanke – Et anonymt innhopp av den talentfulle spissen. Vinner noen dueller, viser prov på bra touch, men klarer ikke å prege kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]