Matchvinner i debuten

Debutant Virgil van Dijk sendte Liverpool videre i FA-cupen med en sen scoring i cupderbyet på Anfield.

Det ble et meget spennende cupderby på Anfield. Vertene kunne gå til pause med en 1-0 ledelse takket være en straffescoring av James Milner, etter at Adam Lallana hadde fått et billig straffespark i duell med Mason Holgate. Det så lenge ut som Liverpool skulle klare å ri på den ledelsen kampen ut, men på en kontring etter en Liverpool-corner bredsider Gylfi Sigurdsson ballen lavt i hjørnet fra 17 meter, etter en pasning fra Phil Jagieka.

Liverpool var lite lystne på omkamp, og presset på for et vinnermål. Virgil van Dijk hadde skapt hodebry for Everton-forsvaret på dødballer gjennom hele kampen, og kronet debuten med å bli matchvinner i sluttminuttene. Liverpool klarte å holde Everton unna eget mål i overtiden, og er dermed klare for 4. runde i FA-cupen etter en god første kamp i helrødt av nederlenderen.

Utligningen er et faktum

Everton kontrer etter corneren, og Sigurdsson setter ballen kontrollert i mål fra 17 meter, etter pasning fra Jagielka.

84
Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Alex Oxlade-Chamberlain)Scorer i debuten

Pickford kommer ut og bommer

Virgil van Dijk rager høyest i luften på Oxlade-Chamberlains corner. Grov feilvurdering av Evertons keeper.

35
Målscorer: James MilnerMilner er sikker

Setter straffesparket kontrollert i mål.

Kveldens Liverpool-kaptein gjør ingen feil fra elleve meter. Setter straffen nesten midt i mål.

Er seint ute.

Everton kan flytte opp på frispark fra midtbanen.

7
Everton
Stygg takling av Rooney

Soleklart gult kort.

Rooney med en grisetakling på Gomez. Klipper ned Liverpool-backen.

54
Joe GomezStor sjanse

Markeringen svikter totalt

Liverpool får sin første corner i kampen, og Joe Gomez får stå helt ledig på bakre stolpe. Svakt av backen å ikke få den headingen på mål.

59Pickford redder

Andy Robertson kommer seg inn i feltet, og skyter hardt fra skrått og kloss hold. Pickford gjør seg stor og får ballen vekk.

63
Virgil van DijkVan Dijk med god heading på frispark

Pickford redder

God dødball av vertene, men headingen til Van Dijk går rett på Pickford.

81
Roberto FirminoFrispark

Roberto Firmino fyrer løs etter at et frispark slås inn i feltet. Avslutningen blir blokkert.

Før kampen

På fire forsøk har det aldri lykkes Liverpool å slå Everton hjemme på Anfield i FA-cupen.

Dersom kampen ender uavgjort, blir det omkamp mellom de to lagene på Goodison Park i uken etter at Liverpool har vært vertskap for Manchester City, og da høyst sannsynlig onsdag 17. januar.

Everton vil ha rekordmange fans innenfor Anfields murer. Cupreglementet fører til at de blå er blitt tildelt hele 7946 billetter til kampen.

I går kveld var Mohamed Salah og Sadio Mané i Ghana, hvor de ble kåret til Afrikas beste og nest beste spiller for 2017

Salah sto over kampen mot Burnley, og var allerede regnet som uaktuell til kveldens derby mot Everton.

Sadio Mané er klar for å spille kampen etter den seks timer lange flyturen.

Philippe Coutinho, Jordan Henderson, Alberto Moreno, Nathaniel Clyne og Daniel Sturridge er uaktuelle i tillegg til Salah.

Laget v Everton: Karius, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Milner, Can, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Mane, Firmino

Reserver: Ward, Wijnaldum, Lovren, Klavan, Ings, Solanke, Alexander-Arnold.

Virgil van Dijk debuterer for Liverpool, mens Sadio Mané spiller sin kamp nummer 50 for klubben etter svippturen til Ghana i går.

1Avspark

Everton tar avspark mot The Kop.

1Everton slår langt med en gang.

Liverpool klarerer og får frispark midt på banen.

2Innkast

Et langt fremspill til Matip er upresist og går over sidelinja.

3Litt for lang

Van Dijk slår et fremspill i retning Robertson, men ballen går over dødlinja.

5Van Dijk blir lurt

Bolasie tar seg inn i feltet, men Van Dijk får hjelp av sine kolleger i Liverpool-forsvaret og ballen skjermes over dødlinja til utspill.

7
Everton

8Corner

Milner med en dårlig pasning, og Bolasie vinner kampens første corner i duell med Robertson.

12Høyt opp på tribunen

Emre Can vinner en ball i returrommet, men blir stresset og avslutningen ender høyt oppe på Anfield Road End.

14Ny ball opp på tribunen

Sadio Mane med en dårlig avslutning fra drøye 20 meter.

15Frispark midt på banen

McCarthy er alt for sen inn i en duell med Mané.

20Høyt tempo i kampen

Begge lag sliter med å etablere angrepsspill. Veldig oppjaget kamp til nå.

22Jagielka blokkerer

Oxlade-Chamberlain forsøker seg med et skudd fra distanse.

23Vinner i lufta

Van Dijk har vunnet et par dueller på overbevisende måte de siste minuttene.

26Brukbart angrep

Joe Gomez slår et overlegg til Milner, som skyter et par meter utenfor på volley fra god posisjon inne i feltet.

26Smell

Van Dijk halter litt.

27Corner

Bolasie legger inn fra høyre, og Matip må heade til corner.

27Håpløs avslutning

Martina sleiver ballen langt opp på The Kop fra langt hold.

31Vanskelig ball mot Firmino

Adam Lallana ikke helt heldig med et overlegg.

32Våkent

Karius er våkent ute og kontrollerer et langt oppspill fra Rooney i retning Calvert-Lewin

33Over og ut

Sadio Mané med et skudd som både er for høyt og et stykke utenfor.

34
Adam LallanaStraffe

Madley blåser straffespark til Liverpool når Holgate holder Lallana i feltet. Mané avslutter like utenfor.

35

40Full kok

Holgate dytter Firmino opp på tribunen, og flere spillere er i tottene på hverandre. Dommer Madley går bort for å prate med fjerdedommeren. Han velger å ikke dele ut noen kort.

43Bra innlegg

Oxlade-Chamberlain kommer litt for sent på et flott innlegg fra Robertson fra venstre.

45To minutter er lagt til.

Vi er inne på overtid i første omgang.

45Pause

De blå vil ha frispark like utenfor 16-meteren i det dommer Madley blåser av omgangen.

Pauserefereat

Dette har lignet mye mer på et ekte Merseyside-derby en ligakampen mellom disse lagene på Anfield for en snau måned siden. Wayne Rooney satte tonen med en horribel takling på Joe Gomez og fikk fortjent gult kort. Gjestene har gått langt mer offensivt til verks enn i ligakampen, og spesielt har Andy Robertson hatt sin fulle hyre med en livlig Yannick Bolasie ute på Liverpools venstreside. Liverpool tok ledelsen på et straffespark som James Milner satte nesten midt i mål. Straffesparket var av det billige slaget, men Mason Holgate holdt igjen Adam Lallana som gikk overende like innenfor 16-meteren. Ballen spratt til Sadio Mané som avsluttet like utenfor, og da pekte dommer Madley på straffemerket.

Dette satte ytterligere temperatur i matchen, og fem minutter senere ble det håndgemeng mellom flere spillere etter at Holgate uforståelig dyttet Firmino opp på tribunen. Everton-forsvareren var veldig heldig som slapp gult kort. Helt på tampen av omgangen ville Everton ha frispark like utenfor 16-meteren, men da valgte dommer Madley å blåse av omgangen da overtiden var ute.

46Avspark

Liverpool setter i gang de siste 45 minuttene.

47Frustrert Rooney

Rooney legger ned Emre Can, og lager frispark.

49Innlegg i farlig område

Godt innlegg av Rooney, som Calvert-Lewin er nær ved å nå, men Robertson får et hode på ballen, og det blir corner for gjestene.

52
Everton
Kampens første bytte

Tar ut en Rooney som levde farlig.

54

55Skyter like utenfor

Adam Lallana i løpeduell med Jagielka. Avslutningen fra 16 meter blir dårlig.

57Karius mister

Et frispark slås inn i feltet. Loris Karius ser ut til å ha full kontroll, men så mister han ballen. Joe Gomez får ryddet unna.

60
Everton

63

66Nesten for Everton

Calvert-Lewin super frem på et innlegg fra høyre. Gomez kommer på feil side, men får forstyrret Everton-spissen nok til at han ikke får headet på mål.

67Corner

Sadio Mané skaffer Liverpool et hjørnespark.

67
Everton

70
Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Adam Lallana)Liverpools første bytte

Lallana ferdig

Adam Lallana har gått tom. Erstattes av Georginio Wijnaldum.

73Frispark slåss inn i feltet.

Det ender med corner til Liverpool.

75Roter det til

Joe Gomez venter unødig lenge med å klarere, og Everton presser frem et frispark i god posisjon.

84Hjørnespark

Liverpool presser på for et vinnermål, og får en ny corner.