Videodømming på Anfield for første gang

VAR vil bli benyttet i FA-cupkampen mellom Liverpool og West Bromwich.

18. jan 2018 kl 17.07 Arild Skjæveland

Denne sesongen tester FA ut VAR (Video Assistant Refereeing - videodømming) i FA-cupen og semifinalene av ligacupen.

Det blir ikke brukt i alle kamper, men i utvalgte kamper som sendes på TV testes det ut. Det gjøres også i Serie A og Bundesliga, før det skal bestemmes 2. mars om det skal brukes i fotball-VM i Russland til sommeren.

VAR på Anfield

I FA-cupens tredje runde mot Everton ble ikke VAR brukt, fordi dommersjefen og fotballforbundet mente det var en for utfordrende kamp å eksperimentere i. I den kampen ble Liverpool tildelt et kontroversielt straffespark.

Når Liverpool og West Bromwich møtes på Anfield lørdag 27. januar vil det bli brukt også på Anfield. Det blir første gang Liverpool spiller en kamp der denne teknologien blir brukt, skriver Liverpoolfc.com.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]