Gini hadde en finger med i spillet da Van Dijk valgte Liverpool

Georginio Wijnaldum overbeviste sin gode venn om at Anfield var stedet der midtstopperen skulle fortsette karrieren.

14. jan 2018 kl 00.43 Einar Kvande

– Vi snakket sammen noen ganger. Jeg fortalte ham hvordan det er i klubben og alt slikt, forteller Wijnaldum til Liverpool Echo.

– Jeg rådet ham til å følge hjertet når han tok sin avgjørelse. Du må bare ta et valg. Gjøre det du føler for. Liverpool er en flott klubb, legger han til.

– Virgil er en avslappet person som det er lett å omgås, og som er blitt venn med alle. Han er ikke typen som bare snakker med noen få andre spillere.

– Han forsøker å lære hele tiden, og selv om han er en ledertype kan han fortsatt bli bedre, trass i pengesummen som ble brukt på ham og presset som følger med. Det er bare bra.

– Jeg visste faktisk ikke at han er så rolig og avslappet som han er.

– Dersom han spør meg om hjelp, vil jeg hjelpe ham. Jeg antar jeg er den første personen han vil spørre, siden jeg er fra Holland og han er også fra Holland, og vi kjenner hverandre ganske godt fra før.

– Vi har spilt sammen tidligere, så jeg vil forsøke å hjelpe ham. Men han er kløktig, så om han trenger noe vil han forsøke å finne det ut selv først, men om han ikke klarer det vil han spørre meg.

En leder

Wijnaldum vet at han har fått en lagkamerat som er en leder både på og utenfor banen.

– Det har jeg sett ofte på landslaget. Vi har bare spilt en kamp sammen her i Liverpool, så vi får se hvordan det går her, men på landslaget prater han mye i garderoben.

– Når vi spiller sammen, og jeg er på midtbanen, snakker vi mye sammen, og han snakker mye for å hjelpe lagkameratene og spesielt de foran ham på banen. Det var grunnen til at han var kaptein i Southampton før han falt i unåde der.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]