Gjør trolig flere endringer på laget

Jürgen Klopp har mye å revansjere i FA-cupen.

25. jan 2018 kl 09.20 Einar Kvande

Både James Pearce i Liverpool Echo og Chris Bascombe i The Telegraph tror at Jürgen Klopp kommer til å gjøre flere endringer på laget til FA-cupkampen mot West Bromwich. Liverpool har bortekamp mot Huddersfield og hjemmekamp mot Tottenham i Premier League i neste uke, og Klopp kommer til å ha disse to kampene i tankene når han tar ut laget til kampen mot WBA.

– Det er sannsynlig at Klopp kommer til å gjøre flere endringer på laget, skriver Pearce, og antyder spilletid for karer som Daniel Sturridge, Danny Ings og Dominic Solanke, noe som i så fall trolig betyr at Roberto Firmino blir hvilt.

Har benyttet reservene

Klopp har gjort store endringer på laget til kampene i FA-cupen de to årene han har ledet Liverpool i denne turneringen, uten nevneverdig suksess. Tyskeren har således mye å revansjere, da han aldri har nådd femte runde.

For to år siden ble Liverpool slått ut i fjerde runde etter omkamp mot West Ham på Upton Park. I den kampen stilte Klopp med spillere som Tiago Ilori, Brad Smith, Pedro Chirivella, Kevin Stewart og Joao Carlos Teixeira i startoppstillingen. Angelo Ogbonna ble matchvinner for vertene helt på tampen av andre ekstraomgang.

På samme tid i fjor hadde Klopp fokus på Premier League-kampen mot Chelsea tre dager senere da Wolverhampton gjestet Anfield i FA-cupens fjerde runde. Liverpool-manageren skiftet ut ni mann til kampen mot Wolves, og tapte 2-1 i en begredelig forestilling. Det var Liverpools tredje hjemmetap på en uke!

Resultatet førte til at Klopp fra flere hold ble beskyldt for å mangle respekt for FA-cupen.

– Klopp spiller med reservene selv om Liverpool ikke deltar i Europa denne sesongen. Det viser manglende kunnskap om og respekt for engelsk fotball, tweetet BBC-eksperten Gary Linker.

12 år siden siste triumf

Liverpool har ikke triumfert i FA-cupen siden da vant 2006-finalen på Millennium Stadium i Cardiff. Kenny Dalglish sitt lag tapte for Chelsea i 2012-finalen, mens Brendan Rodgers sitt mannskap ikke klarte å forsvare favorittstempelet mot Ason Villa i semifinalen på Wembley tre år senere.

I ni av de siste 11 sesongene har ikke Liverpool klart å ta seg til kvartfinalen engang. I tillegg til Wolves og West Ham er de blitt slått ut av klubber som Barnsley, Reading og Oldham.

– Klopp tok ingen sjanser med lagoppstillingen mot Everton i tredje runde tidligere denne måneden, og han må ha den samme tilnærmingen også til kampen mot West Bromwich, mener Pearce i Echo.

En topp fire-plassering i Premier League veier imidlertid tungt, og lagoppstillingen lørdag kveld kan derfor bære preg av nært forestående ligakamper mot Huddersfield og Spurs.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]