Inter-overgang satt på vent

Daniel Sturridge kan være tilbake i spill for Liverpool mot West Bromwich på lørdag.

24. jan 2018 kl 18.37 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at Daniel Sturridge kan være tilbake i Liverpools tropp til lørdagens FA-cupkamp mot West Bromwich på Anfield, selv om det hersker usikkerhet omkring angriperens fotballfremtid.

Det virket som spissen var på vei bort fra Liverpool etter at Inter stablet et lånetilbud på beina som innfridde kravene som Anfield-klubben hadde satt. Men Sturridge selv er ikke spesielt lysten på spill i Serie A, og foretrekker en overgang til Sevilla. Det er ikke noen mulighet akkurat nå, da La Liga-klubben ikke har fulgt opp interessen for spilleren med et seriøst bud.

Der står saken, og Jürgen Klopp vurderer nå å benytte Sturridge mot The Baggies i fjerde runde i FA-cupen.

28-åringen var ikke med i troppen som reiste til Swansea tidligere i uken. James Pearce melder at Sturridge har sett skarp ut på trening på Melwood denne uken, og angriperen er desperat etter spilletid. Han har ikke vært involvert i kamp siden 6. desember på grunn av en kombinasjon av sykdom og en hamstringskade.

Sturridge har bare startet fem kamper for Liverpool i alle turneringer denne sesongen. Han informerte derfor ledelsen i Anfield-klubben om at han ønsket en overgang til en annen klubb i januar, for å få spilletid i håp om å komme med i Englands VM-tropp til sommeren.

Inter er villige til å betale to millioner pund

Klopp ønsker ikke å miste Sturridge midt i sesongen, men gikk likevel med på å slippe angriperen dersom det rette tilbudet ble lagt på bordet. Liverpool ønsket først å selge spissen for 30 millioner pund, men åpnet siden for en låneavtale på spesielle vilkår.

Inter innfridde de vilkårene ved å tilby Liverpool en klekkelig sum for å låne Sturridge ut sesongen. Beløpet skal ha vært i overkant av to millioner pund. I tillegg var de beredt til å dekke spillerens lønn fra nå av og frem til mai. Det ville ha vært et lån med mulighet til å gjøre overgangen permanent til sommeren, men avtalen inneholdt ingen forpliktelse for Serie A-klubben til å gjøre overgangen permanent.

Siden Liverpool ikke aktivt forsøker å bli kvitt Sturridge, er ballen nå spilt over til spilleren selv. Dersom han ikke ønsker å slutte seg til Inter innen transfervinduet stenger neste onsdag, og ingen andre klubber innfrir Liverpools krav, vil han bli værende i Liverpool og kjempe om en plass på laget ut sesongen.

Sturridge har gjort 63 mål på 133 kamper for Liverpool siden han ble hentet for 12 millioner pund fra Chelsea for fem år siden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]