Avisene etter 0-1 mot Swansea«Jurgen Klopps lag fikk akkurat det de fortjente»

Dette handlet ikke om uflaks eller marginer imot, skriver avisene.

23. jan 2018 kl 10.36 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

Liverpool kom ned igjen på jorden etter en elendig kveld på Liberty Stadium. Etter å ha vært så høyt oppe etter å ha spilt Premier League-lederne av banen, var Liverpool langt nede da de ble slått av tabelljumbo Swansea City. Glem sluttspurten og de missede sjansene. Dette handlet ikke om uflaks.

Jürgen Klopps lag fikk akkurat det de fortjente da deres stolte rekke på 18 kamper ubeseiret tok slutt. Liverpool kan kun skylde seg selv etter å ha levert en elendig prestasjon blottet for alle kvalitetene de hadde vist da de stoppet Manchester City for en uke siden.

Navnene bakpå draktene var stort sett de samme, men Klopps lag var ugjenkjennelig. Dette var tilbake til de mørke dagene som Kopites hadde håpet å være ferdig med. Det var ikke en kveld for å finne syndebukker og peke på enkeltspillere. Liverpool var kollektivt elendige, da de tapte mot et lag i motgang som de hadde slått 5-0 på Anfield for fire uker siden.

De røde var tannløse i angrep, manglet dynamikk og kreativitet på midtbanen, og defensivt ga de bort et billig mål, da Alfie Mawsons scoring i førsteomgang ble forskjellen.

Klopp insisterer på at han er fornøyd med å vente til sommeren med å kjøpe en erstatter for Philippe Coutinho, men antall supportere som setter spørsmålstegn med om det er så lurt vil ha vokst etter en kveld der Liverpool skrek ut etter litt inspirasjon i den siste tredjedelen.

Laget har så mye å spille for mellom nå og mai. Det er en topp fire-plassering i Premier League som må sikres, og FA cup og Champions League. Det vil kreves mye for å tro at Liverpool ikke kommer til å merke tapet av sin beste spiller uten å erstatte ham i januarvinduet.

Les hele i Liverpool Echo.

Paul Hirst, The Times

Jürgen Klopp må være lei av synet av Swansea City. Akkurat da tyskeren begynte å få Liverpool til å se ustoppelige ut, dukker det opp et lag fra sør-Wales som minner dem på at de er langt unna det ferdige produktet.

Ett år og én dag etter at Swansea hadde stoppet Liverpools rekke på 17 kamper ubeseiret på hjemmebane, stoppet de Merseyside-klubbens siste imponerende rekke, på 18 kamper ubeseiret i alle turneringen. De hvitkledde ofret blod og svette, men de eneste tårene på Liberty Stadium var gledestårer fra hjemmelagets supportere da kampen ble blåst av.

Det var ikke ligadebuten Virgil van Dijk hadde ønsket seg. Verdens dyreste forsvarsspiller klarte ikke å heade unna en corner, og Alfie Mawson viste spissinstinkt og sendte ballen forbi Loris Karius uten å nøle.

Van Dijk kostet 4 millioner pund mer enn Carvalhals startoppstilling. Tidvis viste han hvorfor Liverpool betalte så mye for han. Defensivt gjorde han ingen feil i den første timen, og spilte i tillegg en nydelig chip til Mohamed Salah, men egypteren skjøt over tverrleggeren på direkten.

Van Dijk gjorde to store feil. En i hver ende. Den første kom da han headet til side for mål etter Alex Oxlade-Chamberlains corner. På den andre feilet han med å bruke hodet skikkelig i egen boks. Stopperens svake forsøk på å klarere Martin Olssons corner gikk i Fernandez og til Mawson.

Les hele i The Times(krever innlogging)

Ben Fischer, The Guardian

For Liverpool er det ting som dette som har ødelagt deres sjanser til å omformes til tittelkandidater.

Etter fire minutter overtid, hvor Roberto Firmino headet i stolpen, var det en øredøvende lyd av lettelse i sør-Wales. For Swansea, seks måneder inn i sesongen, var dette kanskje løftet. Alfie Mawsons scoring i førsteomgang etter Sam Clucas sin corner ga Swansea seieren, og avlivet myten om at Liverpools problemer på dødball imot ville stoppe med ankomsten til Virgil van Dijk.

Klopp byttet ikke til pause, men lagets intensjoner var annerledes. De hadde base på Swanseas halvdel i mesteparten av den andre omgangen, Liverpool hadde ballen, mens Swansea ble spilt dypere og dypere. To ganger fant Robertson rom og kunne hatt skudd mot mål, men ble hindret av Naughtons strålende takling.

Swansea forblir sist på tabellen, men dette resultater sender de tre poeng under streken, og øker sjansene for at de kan redde plassen. De er nå seks poeng bak Watford på 10. plass.

Les hele i The Guardian.

John Cross, The Mirror

Det er ikke rart at Jürgen Klopp kokte på sidelinjen etter en av de største overraskelsene i sesongen. Klopp må lure på hvordan i alle dager Liverpool kan gå fra en ekstrem til en annen, da deres rekke på 18 kamper ubeseiret tok slutt, og de gikk på sitt første tap siden 22. oktober.

Fra en strålende seier over Manchester City for åtte dager siden, til tamt, dårlig organisert – og tap mot Premier Leagues tabelljumbo.

Lukasz Fabianski måtte likevel gjøre noen strålende redninger for å stoppe Liverpool, og det ble drama på slutten da Roberto Firmino misset en kjempesjanse på overtid.

Det var en utrolig vending, og bare Swanseas femte seier i Premier League denne sesongen. Selv om de forblir på bunn, vil det gi dem fornyet håp.

Det var et alvorlig tilbakeslag for Liverpool, der det ser ut som det blir en tøff kamp med Manchester United, Chelsea og Tottenham om en plass blant topp fire.

Les hele i The Mirror.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]