Keeperlegende tar et kraftig oppgjør med Mignolets kritikere

– Han blir urettmessig kritisert.

29. jan 2018 kl 10.59 Arve Corneliussen

«Liverpools Simon Mignolet er blitt denne sesongens syndebukk. Han har gjort feil, akkurat slik jeg gjorde mange ganger i løpet av min 22 år lange karrière. Men mange ganger blir han urettmessig kritisert».

Det skriver keeperlegende Mark Schwarzer i en spalte i Daily Mail, der han retter pekefingeren mot fotballeksperters kunnskap om keeperspill.

Har ingen anelse om keeperspill

Australieren hevder at han har snakket med eksperter som på luften har kritisert en keeper, men i etterkant har sagt «du vet bedre enn meg, jeg har egentlig ingen anelse» i fortrolighet til Schwarzer.

«Folk gir ikke Mignolet kreditt for gode prestasjoner fordi det ikke passer til historien. Da Liverpool var veldig nær å vinne tittelen i 2014, var han en nøkkelmann. Nå hopper bare alle på toget – istedenfor å analysere målene Liverpool slipper inn, er det en felles enighet om at de aldri kommer til å vinne noe fordi han ikke er god nok», påpeker den tidligere keeperen, som mener den offensive spillestilen har sitt å si:

«Det er urettferdig. Du forventer det fra folk på sosiale medier, men ikke tidligere spillere. Liverpool er et veldig offensivt lag. Når de brytes ned, har forsvaret veldig lite beskyttelse. Noen ganger kunne Mignolet ha spilt bedre, men ingen peker på at keeperen blir satt under ekstremt press på grunn av måten laget spiller på».

Keeperne forventer kritikk

Videre i spalten sukker den Schwarzer over at publikum konkluderer med at David de Gea er verdens beste keeper uten å analysere alle faser av spillet.

Han mener spanjolen har mer å gå på i feltarbeidet og å komme ut for å skjære inn foran gjennombruddspasninger. Der mener australieren at Manuel Neuer er bedre, og synes det alt i alt gjør Neuer til en hakket bedre keeper.

«For ofte slår en seer av TV-en og tror at de Gea er verdens beste keeper og at Mignolet er den verste. Ingen av delene er sanne», skriver Schwarzer, og fortsetter:

«Jeg kan skjønne hvorfor begge Liverpools keepere – Mignolet og Karius – er blitt fornærmet for måten de blir behandlet på. Kritikk er noe du aksepterer og forventer som keeper, men ikke når det er respektløst og har en agenda. Spesielt når det kommer fra tidligere spillere du vet ikke hadde tålt den samme kritikken selv».

«Det som er ironisk, er at dersom en keeper ikke slenger seg etter et skudd sier alle han ikke hadde en sjanse. Om han slenger seg og faktisk får en hånd på ballen, sier alle at han burde reddet den. Det er ikke rett, og understreker kunnskapsmangelen på området. Jeg forstår det ikke. Kanskje handler det bare om at keepere er annerledes og at rollen er misforstått».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]