Nesten 40 millioner pund i pluss under Klopp

Etter at Jürgen Klopp overtok som manager har klubben gått kraftig i pluss på overgangsmarkedet.

28. jan 2018 kl 19.34 Arild Skjæveland

Onsdag kveld stenger overgangsvinduet.

Vi har tatt en kikk på transfers siden Jürgen Klopp manageren overtok managerjobben på Anfield. Tyskeren har så langt hatt to sommervindu, og er inne i sitt tredje januarvindu i Liverpool.

Det ser ikke ut til at han kommer til å handle mer denne måneden – og dropper han det vil han være nær 40 millioner pund i pluss dersom vi tar med hva overgangssummene kan stige til.

Kjøpt for 226 millioner pund

Liverpool har kjøpt 10 spillere siden Klopp overtok som manager i oktober 2015. Klubben knuste sin egen overgangsrekord med kjøpet av Virgil van Dijk tidligere denne måneden – for en spiller som koster 75 millioner pund.

Før Jürgen Klopp var Christian Benteke og Andy Carroll de eneste spillerne klubben hadde betalt over 30 millioner pund for. Nå har Liverpool kjøpt fire – med en femte som kommer til sommeren.

Klopp har kjøpt spillere for 212,1 millioner pund. En sum som kan stige med £14,03 millioner og ende på 226,13 millioner totalt.

Den summen vil stige til sommeren når Naby Keita kommer inn. Midtbanespilleren vil koste 66 millioner pund om RB Leipzig kommer til Champions League. 62 millioner pund om de kommer til Europa League, og 57 millioner pund om de kommer utenom plassene som gir europacup, ifølge SportBild. Laget ligger nå på 5. plass – men er kun ett poeng foran Borussia Mönchengladbach som er utenfor europacupplassene.

Rekordsalget

Det er klart – denne oversikten blir veldig preget av rekordsalget av Philippe Coutinho til Barcelona. Brasilianeren som kom for 8,5 millioner pund fikk gå til La Liga for en sum som kan stige til 142 millioner pund. Men så lenge Liverpool ikke har planer om å erstatte han, vil tallene netto bli som de blir.

Liverpool har solgt 17 spillere de har fått penger for siden Klopp kom. Totalt har det gitt 215,15 millioner pund i kassen – en sum som kan stige med ytterligere £49,2 millioner til £264,35 millioner. 36 millioner pund av den summen er knyttet opp mot Philippe Coutinho, og det som omtales som «realistiske kriterier».

Flere av de andre spillerne som har blitt solgt har deler av overgangssummen knyttet opp til prestasjoner. Se faktaboksen til høyre.

Med 264,35 millioner pund i salg og 226,13 millioner i kjøp, har Liverpool gått £38,2 millioner «i pluss» siden Klopp ble Liverpool-manager. Det er ca halvparten av det Naby Keita vil koste til sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]