– Kommer ikke på noen i LFC-historien med bedre start

Jamie Carragher med stor hyllest av Mohamed Salah og Roberto Firmino.

15. jan 2018 kl 12.38 Arve Vassbotten

Mohamed Salah scoret søndag sitt 24. mål på 30 kamper siden overgangen verdt 36,9 millioner pund fra Roma i sommer. I tillegg står han med åtte assist.

– Jeg kan faktisk ikke komme på en Liverpool-signering i historien som har hatt en bedre start, uttalte Jamie Carragher på Sky Sports etter seieren mot Manchester City.

– Luis Suarez var kanskje en bedre signering alt i alt over tre eller fire år, men her tenker jeg på starten. John Barnes var også fantastisk da han kom inn på slutten av 80-tallet, men jeg kan ikke komme på mange andre som har hatt en slik innflytelse, sier Carra.

18 av målene til egypteren er kommet i Premier League på 20 kamper fra start og to som innbytter. Kun Harry Kane med 20 mål er foran Liverpool-vingen på toppscorerlista. Når det kommer til scoringer per kamp er Salah nå på andreplass av Liverpool-spillere med minimum 20 mål scoret i Premier League-æraen.

Firmino en av de beste i PL

Roberto Firmino har måtte finne seg i å spille andrefiolin blant Liverpools brasilianere etter Coutinho, og har havnet i skyggen av Mohamed Salah når man snakker om målscorere denne sesongen. Men etter at han scoret sitt 17. mål for sesongen mot Manchester City, mener Jamie Carragher det er på tide å løfte fram Firmino fra skyggene og gi han den honnøren han fortjener.

UNDERVURDERT:
UNDERVURDERT:  Firmino scoret søndag sitt 17. mål for sesongen.

– Firmino er en av de mest undervurderte spillerne i Premier League. Han settes høy pris på av Jürgen Klopp, men utenfor Liverpool blir han ikke nevnt når man snakker om toppspisser. Han har 17 mål denne sesongen, han er det første navnet som blir satt opp på lagoppstillingen.

– Ja, man har Salah og Mané, men Firminos evne til å holde på ballen og jobben han gjør uten ball gjør han til en av de beste angrepsspillerne i Premier League. Han er en toppspiller, sier Carragher.

Likt som Sturridge i 2013-2014

Både Salah og Firmino har nå scoret mer enn fjorårets Liverpool-toppscorer Coutinho, som scoret 14 mål totalt på sesongen. I 2015-2016 var Daniel Sturridge toppscorer med 13 mål. I 2014-2015 var det Steven Gerrard som ble toppscorer, også han med 13 mål.

Må man tilbake til sølvsesongen 2013-2014 og Luis Suarez og Daniel Sturridge for å finne sist en Liverpool-spiller sto medflere mål etter sesongslutt, som Salah nå har scoret.

Da scoret Suarez 31 mål totalt, alle i Premier League, mens Sturridge scoret 24 - like mange som Salah har til nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]