Kommer ikke til å benytte Van Dijk i hver kamp

Jürgen Klopp syntes Virgil van Dijk hadde en strålende debut, men akter å rullere på stopperplassene.

12. jan 2018 kl 15.31 Einar Kvande

Under dagens pressekonferanse fikk Jürgen Klopp spørsmål om hva han har jobbet med sammen med Van Dijk denne uken.

– Vi har ikke fått jobbet med alt ennå, for vi har hatt for kort tid, lød svaret fra Liverpool-manageren.

– De andre spillerne hadde en preseason til å bli vant til ting, men jeg synes Everton-kampen viste at det er allerede mulig for ham å bli vant til resten av laget.

– Det var en ganske imponerende debut. Vi må si at han spilte en veldig god kamp mot Everton. Jeg var ikke sikker på om jeg skulle starte med ham før kampen, men etter kampen kunne jeg lett ha sagt at det var jeg veldig sikker på!

Ikke sikkert Van Dijk starter mot City

– Men Everton-kampen betyr ikke så veldig mye med tanke på City-kampen. Den kampen blir helt annerledes, mot et helt annet lag. Taktikken må fininnstilles så mye som mulig.

– Jeg har ikke tatt noen avgjørelse ennå om Van Dijk er klar til å starte mot City. På lang sikt vil han helt klart bli det, men på kort sikt er jeg mer usikker. Det fine er at alle de andre midtstopperne har dokumentert god form. Så om ikke noe skjer får jeg sove godt med tanke på stopperplassene.

Klopp fortsatte med å skryte av Joël Matip, Dejan Lovren og Ragnar Klavan, som har vært viktige i kamprekken med 17 ubeseirede matcher.

– Det er fortsatt mulig at det kan bli Lovren og Matip fra start, men Ragnar Klavan har også vært i fantastisk form. Det er ikke garantert at Van Dijk vil starte hver eneste kamp, og det er ikke noe problem. Han bør ikke gjøre det. Selv Virgil van Dijk kan ikke spille 60 kamper i sesongen, og slike ting. Det vil aldri skje.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]