Dette synes Matip om Van Dijk-kjøpet

Joel Matip tror det bare er positivt med konkurranse om plassene.

4. jan 2018 kl 09.01 Arild Skjæveland

På mandag ble Virgil van Dijk klar for Liverpool for rekordsummen 75 millioner pund. Det vil gå utover spilletiden til de tre etablerte stopperne klubben har hatt i troppen, men det synes Joel Matip bare er positivt.

– Han er en veldig god midtstopper. Mer kvalitet i troppen er en god ting. Selvsagt betyr det mer konkurranse, men det er hva du forventer i en stor klubb som Liverpool, sier Joel Matip i et eksklusivt intervju med Liverpool Echo.

– Vi har mange alternativer i alle posisjoner, og det vil hjelpe oss fremover. Konkurranse gjør at spillere løfter seg.

Tror det blir nok spilletid for alle

De to siste sesongene har både Matip og Dejan Lovren hatt sine skadeproblemer. Denne sesongen har Matip vært involvert i 22 kamper, Lovren i 24, og Ragnar Klavan i 19. Totalt har laget spilt 31 kamper. Matip tror det vil bli spilletid på alle, selv med Van Dijk inn.

REKORDKJØPET:
REKORDKJØPET:  Liverpool har hentet Virgil van Dijk for 75 millioner pund.

– Jeg tror ikke det blir én eller to spillere som kan spille alle kampene bak der. Jeg har ikke tro på at det blir et system med to faste. Alle vil ha en rolle ettersom vi er med i flere turneringer, så det bekymrer meg ikke, sier 26-åringen.

Overganger er en del av fotballen, mener han.

– Hver eneste sommer og vinter vil det alltid være spekulasjoner, og folk vil alltid snakke om overganger når store klubber er involvert. Noen vil kanskje komme og noen vil kanskje gå - slik er bransjen vi er i. Som spillere er det ingen distraksjon. Vi prøver bare å konsentrere oss om de tingene vi kan gjøre noe med, og det er det som skjer på banen på fredag kveld.

Helt skadefri

Den tidligere Schalke 04-stopperen mistet nesten en måned med fotball etter seieren borte mot Stoke i november. Nå føler han seg helt skadefri igjen.

– Nå føles alt bra med lysken min. Jeg føler meg bra og positiv, og det er fint å være tilbake på banen. Skader er en del av fotballen for alle spillere, og det ingen god situasjon. Jeg ønsker å være utpå der og hjelpe lagkameratene mine, sier Matip.

– Jeg håper at det er min siste skade denne sesongen, men du vet aldri hva som kan skje. Kanskje trenger jeg flere kamper på rad for å komme tilbake i min beste form, men jeg føler at jeg er på god vei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]