– Lagoppstillingen vil vise at vi har respekt for FA-cupen

Jürgen Klopp liker ikke anklagene om at han ikke tar cupturneringene på alvor.

4. jan 2018 kl 18.12 Einar Kvande

Jürgen Klopp lover at startoppstillingen mot Everton i morgen kveld vil være bevis på at han tar FA-cupen på alvor. I fjor stilte Klopp med et svært B-preget mannskap i FA-cupen, i en januarmåned hvor Liverpool slet med skadeproblemer og også var involvert i semifinaler i ligacupen. I år har Liverpool langt færre kamper i januar, og dermed blir lagoppstillingen sterkere også i FA-cupen.

– Lagoppstillingen vil bli en lagoppstilling som viser at vi har respekt for FA-cupen. Jeg vet at flere har hevdet at jeg ikke viser cupturneringene nok respekt, men det er faktisk ikke sant. Så jeg må kanskje uttrykke dette litt tydeligere, sa Klopp under sin pressekonferansen i dag.

Grådige

Liverpool har ikke vunnet en cupturnering siden 2012, da Kenny Dalglish hentet hjem ligacupen i sin siste periode som manager for Anfield-klubben. Klopp har selv vært nærme å hente hjem to cuptrofeer til L4, med finaletap både i ligacupen og Europa League.

– Du kan ikke gå å drømme om sølvtøy hver dag, men du vet hva du ønsker deg, og vi er like desperate som supporterne etter å vinne noe. De kan stole på at vi ønsker akkurat det samme som dem.

– Vi er like grådige når det gjelder ting som dette som alle andre. Men vi må bevise det ute på banen. Jeg kan ikke vinne FA-cupen på en pressekonferanse, så vi må spille veldig gode kamper.

– Det er det første vi må gjøre, og dersom vi går videre vil det vente enda et topplag, og så enda ett. Det er slik det er. Vi må som alltid være klare. Det hjelper ikke å hause opp kampene på forhånd. Faktum er at vi har nok press på oss, men vi kan ikke gå rundt og føle på det hele tiden. Du må bare forsøke å bruke det positivt.

– Vi må bruke kvalitetene til spillerne våre. Vi må bruke kvaliteten til troppen for at vi skal oppnå suksess. Jeg mener vi er på riktig vei, men vi må bevise det hver dag.

Motstander med de samme målsettingene

Klopp vet at det må en lang seiersrekke til for å vinne en cup, og første hinder på veien er altså Everton.

– Dette er en veldig stor mulighet, og det betyr at vi må treffe med alt vi gjør. Vi ønsker å avansere, og vi vet hvor viktig det er. Alt står klart for oss. Men vi har en motstander også, som trolig har de samme målsettingene, og det må vi respektere.

– Å snakke om å vinne noe før vi spiller den første runden i turneringen høres ut som manglende respekt. Vi vet det blir en vanskelig kamp mot Everton, og det er det kanskje viktig å være klar over. Vi vil gjøre alt vi kan for å gå til neste runde. Det er hva vi fokuserer på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]