Coutinho-sagaen har blusset opp igjen:«Liverpool har de beste kortene på hånden»

James Pearce i Liverpool Echo mener det ikke gir mening for Liverpool FC å gi slipp på Philippe Coutinho i januar.

2. jan 2018 kl 16.01 Einar Kvande

Transfervinduet er åpent igjen, og da kvesser man pennene i katalanske medier.

«Coutinho vil ikke spille for Liverpool igjen», slår den spanske avisen Sport fast i dag. Den Barcelona-baserte avisen forventer at en overgang verdt rundt 150 millioner euro går blir fullført en av de kommende dagene.

Ingen kontakt

For at det skal skje må mye endre seg raskt, kontrer James Pearce i Liverpool Echo.

– Barcelona har ikke tatt kontakt med Liverpool på nytt, og det ligger ingen bud på bordet, slår Pearce fast.

– Dersom Coutinho ikke ønsker å spille for Liverpool i andre halvdel av sesongen har han i alle fall fortsatt ikke fortalt det til manager Jürgen Klopp, fortsetter Echo-journalisten.

Barcelona la som kjent inn tre bud på Coutinho i sommer - det høyeste av disse på totalt 118 millioner pund inkludert alle klausuler, men bare 82 millioner pund var garantert - og alle disse ble raskt avslått av Liverpool.

Normalt velinformerte Guillem Balague uttalte tidligere i dag at Liverpool nå er mer åpne for å gjøre business enn de var i sommer.

Tause eiere

Pearce påpeker at verken Liverpools eiere eller manager Klopp har uttalt at Coutinho ikke skal noe sted i forbindelse med de siste ryktene om brasilianeren. Han undrer seg hvorfor.

– Kanskje Klopp vet at det vil komme et bud fra Barcelona denne måneden som er for godt til å avslå? Kanskje ønsker manageren heller å investere i en erstatter av topp klasse enn å holde på en spiller mot hans vilje for andre transfervindu på rad?

– Det kan også være at Liverpool og Klopp ikke ønsker å helle bensin på bålet ved å uttale seg. At de ikke har noen planer om å gi slipp på Coutinho denne måneden, men ønsker samtidig ikke å irritere spilleren.

– Dersom Barcelona ikke kommer med et passende bud - på over 125 millioner pund - kan Liverpool med rette hevde at det ikke var de som ødela Coutinhos drømmeovergang.

Kontrakt til 2022

– Det er hevet over tvil at det fortsatt er Liverpool som har de beste kortene på hånden. Coutinho er under kontrakt med Anfield-klubben til 2022, og han har ingen utkjøpsklausul.

– Det gir ingen mening for Liverpool å selge Coutinho denne måneden. Klubben har svært mye å spille for fra nå og frem til mai. Barcelona vil vinne La Liga med eller uten Coutinho, og brasilianeren vil ikke være spilleberettiget for den spanske klubben i Champions League denne våren.

Pearce konkluderer med at det fortsatt virker mest sannsynlig at Coutinho forsvinner til sommeren.

– Det kan passe alle parter om de i løpet av januar blir enige om en overgang som fullføres i juli. Da vil Coutinho få sitt ønske innfridd, Barcelona vil få sin mann, og Klopp har tid til å planlegge en fremtid uten brasilianeren, avslutter Echo-journalisten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]