Er involvert i ligascoring hvert 69. minutt

Mohamed Salah har en utrolig statistikk.

3. jan 2018 kl 09.46 Arild Skjæveland

Kun Harry Kane har scoret flere Premier League-mål enn Mohamed Salah denne sesongen. Ligaens toppscorer de to siste sesongene med 25 og 29 mål står på 18, mens Salah som mistet Burnley-kampen med en lyskeskade ligger målet bak. Kane har kamp igjen på torsdag hjemme mot West Ham.

Det går 94 minutter mellom hver Salah-scoring i ligaen. Ser vi på antall minutter, 1688 for Kane og 1596 for Salah, ligger de to nøyaktig likt.

Raheem Sterling som er nestemann på listen med 14 scoringer denne sesongen, scorer hvert 108. minutt, mens hans lagkamerat Sergio Aguero som har 13 scorer hvert 103. minutt. Også der er Kane og Salah best - av spillerne som har scoret fem eller flere.

Mange målpoeng

I tillegg til sine 17 scoringer har Mohamed Salah også fem målgivende i ligaen. Det betyr at han er involvert i en scoring hvert 69. minutt i Premier League.

Kane har én målgivende, mens City-duoen Sterling og Aguero har fire målgivende hver.

Ifølge tall fra BBC har 41 av Salahs 66 avslutninger denne sesongen gått på mål. Det er 62 prosent. Ingen av de sju spillerne med over 10 scoringer hittil treffer mellom stengene like ofte.

Roberto Firmino er nestemann fra Liverpool på toppscorerlisten. Han har ni scoringer - og er med det målet bak en spiller som Romelu Lukaku. Philippe Coutinho har sju mål, mens Sadio Mané har fem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]