– Nå har vi vår preseason

Å bli slått ut av ligacupen har gitt Liverpool en mulighet til på hente seg litt inn igjen, men Klopp mener FA må gjør endringer.

21. jan 2018 kl 10.12 Arve Vassbotten

Etter FA-cupkampen mot Everton dro Liverpool til Dubai for å få noen dager et annet sted enn på Melwood, og kom hjem igjen og slo Manchester City 9 dager seinere.

Klopp mener det var helt nødvendig å reise bort etter den hektiske juleprogrammet.

– For oss var det klart at ved første anledning vi hadde til å gi guttene noen dager et annet sted, ville vi gjøre det umiddelbart. Man måtte gjøre det etter den utrolig intense perioden, sier Klopp til Liverpool Echo.

På kanten av stupet

– Vi har ikke kunnet gjøre det de de to siste årene, fordi vi var i semi-finalen i Carabao Cup. Det er ikke noe bra å si om at vi gikk ut av cupen denne sesongen annet enn at man slipper å spille to kamper i uka i en periode der stort sett alle er på kanten av stupet.

– At vi måtte bruke den tilgjengelige tiden var klart, men gjør det noen forskjell? Hvis man bruker de fire dagene riktig og alt annet feil, vil det ikke gjøre noen forskjell. Men jeg tror det var riktig. For å være ærlig var ikke den tyske vinterpausen så lang i år heller. Jeg tror de hadde sju til ni dager, men da har de en slags preseason, og det gjør hele forskjellen.

– Nå har vi vår preseason. Vi har to uker med seks eller sju treningsøkter, noe som er veldig viktig. Før City var det veldig viktig å få trent før kampen, og nå kan vi forberede oss for Swansea.

Vil flytte FA-cupen

– Jeg var fornøyd med å kunne gi guttene noen dager fri. Man lærer om England ganske raskt. Med FA-cupen på helgene, må man tenke på «hvor kan vi kutte ned tiden?». Hvor kan man gi helgefri? Hvis man er involvert må man spille, hvis man ikke er det må man få fri i helgene.

Klopp mener både fans og TV-seere ville tjent på at spillerne fikk mer fri gjennom sesongen, siden spillerne da ville klart å prestere på et høyere nivå - og mener FA-cupkamper burde spilles i midtuka for at sesongen kunne endt tidligere eller startet seinere.

Alle ser hvor mange landslagsspillere vi har, men når får de noe hvile? Hvordan kan de levere?Jürgen Klopp

Lite fri etter VM

– I dag begynte vi å se på planen etter VM. England starter to uker tidligere enn Tyskland. Kanskje Tyskland tror de vil komme til finalen? Ikke vet jeg. Men man ser på det og tenker: «wow, enda to uker». Vi starter rundt 13. august. En uke tidligere om vi vinner FA-cupen og skal spille i Community Shield.

– Det betyr at når VM er over, den eneste gangen spillerne kan få ferie, så burde de fått tre uker minst, isteden begynner man å spille før de returnerer.

– Alle ser hvor mange landslagsspillere vi har, men når får de noe hvile? Hvordan kan de levere? To uker etter at neste sesong starter vil vi være her igjen, og dere vil spørre meg: «hvorfor spilte han slik?». Jeg vil svare at det er fordi han ikke har hatt noe fri siden ... 1960 eller noe.

– Det er et øyeblikk der noen må si: «vær så snill, ikke glem spillerne i alt dette». Det handler ikke om meg. Jeg har nok ferie, og kunne gjort dette 365 dager i året. Men jeg trenger ikke å spille, og det er den store forskjellen.

– Hvis man virkelig vil holde nivået oppe og kvaliteten høy, må man tenke på dette.

– På ett eller annet tidspunkt må vi starte å gjøre noe med det, avslutter Klopp sin tordentale med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]