På vakt mot undervurdering

Jürgen Klopp vil ikke ha fokus på Liverpools lange rekke med ubeseirede kamper før møtet med Swansea.

19. jan 2018 kl 17.20 Einar Kvande

Liverpool står bokført med 18 kamper på rad uten tap, og nå handler alt om å forlenge den rekken ytterligere.

– Livet er en sammenhengende rekke med utfordringer, og det er den store utfordringen. Vi spilte mot ligaleder Manchester City og gjorde en fantastisk kamp. Vi spilte mot Swansea for noen uker siden, da de hadde en midlertidig manager, og jeg sa etter kampen at det var mye vanskeligere enn resultatet tydet på. Så vi vet hvilken utfordring vi står overfor i denne kampen, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i ettermiddag.

– De ligger helt i bunnen av tabellen, men er i brukbar form. De har forbedret seg mye etter at de fikk ny manager, og har fått mye bedre resultater. De vant omkampen i FA-cupen denne uken. De gjør det bra, og det er det eneste vi tenker på.

– Jeg vet ikke om det er noe poeng å se på den forrige kampen vår mot Swansea, for dette blir annerledes. Vi må studere kampene som de har spilt etter managerbyttet. Det er utfordringen, om jeg skal være ærlig.

– Kjenner du utfordringen du står overfor, kan du forberede deg på den. Det er min oppgave å sørge for at vi ikke drar dit mens vi tenker på 5-0 seieren eller Manchester City-kampen. Vi må kun tenke på hva vi må gjøre for å holde dem unna vårt mål samtidig som vi skal være så hyppig som mulig foran deres mål.

– Kampen spilles mandag kveld, så det er fortsatt noen dager igjen. Forhåpentligvis kan vi plukke laget fra en nær fulltallig tropp. Vi må dra dit og dra nytte av det grunnlaget vi har lagt denne sesongen. Vi ønsker selvsagt å vinne, men vi vet at kampen blir vanskelig.

Klopp liker ikke å bli minnet om den ubeseirede kamprekken

Om kamprekken på 18 matcher uten tap hadde Klopp følgende å si:

– Dersom ingen fortalte meg dette hele tiden, ville jeg ikke ha visst om det. Alt dette tilhører fortiden, så det er ikke interessant for meg. Vi føler oss i god form. Jeg ser guttene på trening hver dag, og det ser bra ut, det er sannheten, og det er grunnen til at vi har klart å spille som vi har gjort denne sesongen. Men vi må gjøre det igjen. Som Liverpool-spiller kan du ikke prestere opp mot ditt beste en uke, og så ikke gjøre det i to uker. Vi må prestere stabilt godt hver eneste dag og i hver eneste kamp.

– Dette er den neste kampen, og jeg kan ikke se for meg noen enkle kamper i Premier League. Swansea blir helt klart ikke noen enkel kamp. Det er en lang tur. Vi flyr til Cardiff, og kjører deretter til Swansea. Vi ønsker ikke å reise så langt for å komme tomhendte hjem.

– Dette er ingen vennskapskamp. Ikke et eneste sekund. Det er en veldig tøff Premier League-kamp. Vi har god tid på mandag til å forberede oss til kampen. Vi kjører noen viktige treningsøkter denne uken. Så lenge vi har nok skadefrie spillere tar vi sikte på å dra dit og vinne kampen, vel vitende om hva som venter oss.

– Guttene har allerede spilt flere fantastiske fotballkamper denne sesongen. Vi har et sterkt lag og en sterk tropp. En dyktig tropp. Vi må vinne fotballkamper. For å vinne fotballkamper må du prestere opp mot ditt beste. Det har vi gjort. Ingenting annet. Dette er hva som er avgjørende. Det vi har gjort så langt er grunnlaget for resten av sesongen. Nå må vi være klare for en ny kamp. Vi må ikke glemme det som ikke har vært så bra, men vi må heller ikke glemme det som vi har gjort veldig bra. Vi må benytte dette som verktøy.

– Vi har hatt en lengre periode sammen før denne kampen, noe som er til hjelp. Men vi spiller i en enestående sterk liga, og spesielt gjelder dette kampen om topplassene. Det er veldig tøft, for alle må spille som mestere som vi skal holde oss i toppen. Slipper du deg ned litt kan det gå ut over resultatene.

– Det er veldig interessant. Vår hovedoppgave er først og fremst å samle poeng, noe vi har gjort noen ganger. Vår neste oppgave er å gjøre supporterne glade. Klarer vi å kombinere det, er situasjonen ganske god. Vi klarte det forrige helg, og vi må forsøke å gjøre det på nytt mandag kveld.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]