Gjør mer enn fire endringer på laget fra kamp til kamp - i snitt

Jürgen Klopp har ikke stilt samme lag i to Premier League-kamper på rad denne sesongen.

19. jan 2018 kl 10.31 Arild Skjæveland

Det er tre lag i Premier League som ikke har stilt med samme lagoppstilling i to ligakamper etter hverandre. Liverpool, Tottenham og West Bromwich.

Til sammenligning har Burnley stilt med samme lagoppstilling i åtte kamper på rad - og Manchester United i fem. Det melder statistikkguru Ben Mayhew fra Experimental361.

Med Virgil van Dijk, Jordan Henderson og Alberto Moreno tilbake i full trening på torsdag er det lite sannsynlig at det blir samme lagoppstilling mot Swansea som det var mot Manchester City.

Mer enn fire endringer i snitt

Jürgen Klopp er manageren som gjør soleklart flest endringer på laget fra kamp til kamp denne sesongen.

Mayhew sine tall viser at Jürgen Klopp i snitt gjør 4.2 endringer på laget fra kamp til kamp i Premier League. Det er desidert flest.

Southampton, Everton og Newcastle følger på de neste plassene med 2.9.

Ikke overraskende er det Sean Dyche sitt Burnley som gjør færrest endringer, med 0.9. Av lagene rundt LFC på tabellen er det 2.5 for Chelsea og Tottenham, 2.1 for Manchester United, 1.9 for Arsenal, og 2.3 for Manchester City.

Liverpool er det laget på de tre øverste nivåene som bytter mest fra ligakamp til ligakamp. Norwich i Championship og Bury i League One kommer nærmest - begge med 3.0.

Mignolet har spilt mest

Simon Mignolet har spilt flest kamper i ligaen denne sesongen, men har nå mistet plassen til Loris Karius. Frem til nå har han 1837 minutter - eller 82,7 prosent av alle kampene.

Mohamed Salah (1763 minutter - 79,4%), Roberto Firmino (1683 minutter - 75,8%) og Gini Wijnaldum (1620 - 73%) har spilt mest av utespillerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]