The Times:«Philippe Coutinho er sikker på at han har spilt sin siste kamp for Liverpool»

Philippe Coutinho tror han har spilt sin siste kamp for Liverpool, ifølge velinformerte Paul Joyce i The Times.

2. jan 2018 kl 18.40 Einar Kvande

Joyce skriver at Barcelona må legge rundt 150 millioner euro på bordet om Liverpool skal vurdere å gi slipp på Coutinho nå i januar.

Det faktum at Liverpool i vinter ikke har gjentatt sitt standpunkt fra i sommer om at spilleren ikke er til salgs, skal ha gitt Coutinho fornyet håp om at han nå skal få sin overgang til Nou Camp.

– Coutinho forbereder seg allerede på å ta farvel med klubben han kom til fra Inter Milan for 8,5 millioner pund i januar 2013, men Barcelona må nå vise at de mener alvor med å følge opp de tre budene som de fikk avslag på i sommer, skriver Joyce.

Det siste av disse budene lød på 118 millioner pund, inkludert tilleggsklausuler verdt 36 millioner pund.

– Barcelona må komme med et forbedret bud i forhold til dette, og en mer realistisk pakke med klausuler, om de skal ha håp om å få starte samtaler med Liverpool. Men det er verdt å merke seg at Premier League-klubben ikke lenger sier at spilleren ikke er til salgs.

Skadet

Coutinho var ikke med da Liverpool slo Burnley 2-1 på første nyttårsdag, grunnet en liten lårskade. Da Barcelona jaktet ham i august spilte han heller ikke for klubben. Dette ble forklart med en ryggskade.

Nå blir Coutinho betraktet som tvilsom til fredagens cupkamp mot Everton på Anfield.

– Det er grunn til å bekymre seg for at dette er et problem som vil vedvare så lenge transfervinduet er åpent, skriver Joyce.

Ingen kommentar

Jürgen Klopp fikk etter kampen på Turf Moor spørsmål om Nikes reklamestunt der de reklamerte for Barcelona-trøyer med Coutinhos navn på. Dette ble også lagt ut på Barcelonas offisielle nettside.

– Jeg kunne ikke vært mindre interessert i noe som helst i hele verden, men noen fortalte det til meg og jeg tenkte «wow», lød svaret fra Liverpool-manageren.

Klopp har nektet å kommentere Coutinhos fremtid når han har blitt spurt om dette på sine pressekonferanser den siste tiden.

– Det er åpenbart at Coutinho ønsker å forlate Liverpool i dette transfervinduet, og rapportene fra Spania i dag indikerer at brasilianeren har fortalt Liverpool at han ikke ønsker å spille mer for dem, skriver Joyce.

– Utfallet av denne sagaen avhenger nå av to ting: Barcelonas neste bud og Liverpools respons, slår Times-journalisten fast.

Samtidig melder Chris Bascombe i The Telegraphog Andy Hunter i The Guardian at Liverpool vil kreve over 130 millioner pund for Coutinho før de i det hele tatt vurderer å sette seg til forhandlingsbordet, noe som er helt på linje med de 150 millioner euro som Joyce prater om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]