STATISTIKK:  Arjen Robben har denne sesongen scoret tre mål på elleve kamper i Bundesliga, og står uten mål på fem kamper i Champions League.

Stjernespillerne som kan gå gratis til sommeren

Liverpool står i fare for å miste Emre Can uten vederlag, men det er en rekke spillere som kan komme inn gratis motsatt vei.

Til sommeren er det en rekke stjerner i fotball-Europa som står uten kontrakt – en situasjon Jürgen Klopp har benyttet seg av som Liverpool-manager i to påfølgende sommervinduer, ved å hente inn Joël Matip og Dominic Solanke. Sistnevnte riktignok mot en kompensasjonssum. 

Vi har tatt en titt på hvilke spillere som kan være tilgjengelige til sommeren, basert på Transfermarkts informasjon, der noen ville vært både lite og svært overraskende dersom Jürgen Klopp skulle hente inn. 

Keeper

Kepa Arrizabalaga, Athletic Bilbao 

23 år gammel keeper fra Baskerland, som står med én landskamp for Spania. Er imidlertid en het potet på overgangsmarkedet, og er sterkt linket med en overgang til Real Madrid. 

REAL MADRID:   Kepa kunne dratt til Real Madrid allerede i vinter, men ifølge spansk presse har en skade satt en stopper for en januar-overgang.

Forsvarsspillere 

Stefan de Vrij, Lazio 

25 år gammel midtstopper som er fast for et Lazio-lag som imponerer i Serie A, og som i utgangspunktet er fast for et nederlandsk landslag som ikke imponerer like mye. Skadeforfulgte de Vrij har ikke vært i de to siste troppene selv om han har vært spilleklar for Lazio, men hevdet i et intervju med Football Italia at det bare handlet om forholdsregler grunnet skadehistorien. 

Giorgio Chiellini, Juventus 

Den 33 år gamle stopperkjempen holder fortsatt koken, og har spilt 15 av 20 ligakamper for den italienske storklubben. Har vært i Juventus siden 2005. 

Midtbanespillere 

Leon Goretzka, Schalke 

Det mest åpenbare navnet på listen, og kanskje den mest naturlige Emre Can-erstatteren skulle han forlate klubben – selv om han er litt mer offensivt anlagt enn Can. Etter alle solemerker en del av den tyske VM-troppen. Tysk presse hevder imidlertid at Goretzka, som også er blitt linket til Liverpool, skal være så å si klar for Bayern München. 

Max Meyer, Schalke 

22 år, men debuterte for Schalke allerede i 2012/13-sesongen. Blitt linket til Liverpool av den mest tabloide pressen en rekke ganger siden. I utgangspunktet en offensiv midtbanemann, men denne sesongen spilt litt dypere i banen. Fire A-landskamper for Tyskland. 

Mesut Özil, Arsenal 

Får gjennomgå av engelsk presse når han er inne i svake perioder. Skyhøyt toppnivå, men dyr i drift. 

Fernandinho, Manchester City 

Pep Guardiolas viktige ankermann sentralt. Skal være svært nær en ny kontrakt med den suveren serielederen. 

LINKET:  Leon Goretzka har vært linket til Liverpool i lang tid, men aller sterkest er han linket til Bayern München.

Vinger og angrepsspillere 

Alexis Sánchez, Arsenal 

Var sterkt ønsket av Brendan Rodgers da han gikk til Arsenal. Forlater sannsynligvis Arsenal, men linkes aller sterkest til Manchester-klubbene – Arsene Wenger har innrømmet at en overgang kan skje allerede i januar. Skyhøye lønnskrav. 

Mario Balotelli, Nice 

Bøtter inn mål i Ligue 1. 15 mål på 23 kamper i fjor, og ti på 13 i år. En retur til Liverpool er antagelig like sannsynlig som at Jürgen Klopp skal hente tilbake Ian Rush. 

Arjen Robben, Bayern München

Blir 34 år senere i januar, men har fortsatt mye å by på når han er skadefri. Spiller i samme rolle som Mohamed Salah – nok sagt. 

Kilde: Transfermarkt

Del

Emre Can

20.01.2018 22:07

Bayern og Man City melder seg på i Can-kampen

18.01.2018 08:49

Juventus-sjef: – Vi vil prøve alt vi kan for å få Can

30. juni går Emre Cans kontrakt ut på Anfield. Nå bekrefter Juventus at de ønsker tyskeren.

15.01.2018 23:48

Har ikke signert noe med Juventus

Emre Can snakker fortsatt med Liverpool.

Max Meyer

13.08.2017 10:05

To navn på blokka om Coutinho går

Jürgen Klopp vil se mot Serie A og Bundesliga.

08.07.2017 09:47

Spurs leder kampen om Meyer

30.03.2017 10:39

– Kaster seg inn i kampen om Meyer

I fjor var prislappen 45 millioner pund, nå kan den være en tredjedel. To andre Schalke-spillere er også på ønskelisten.

Siste Til vår nyhetsoversikt
21.01.2018 kl 23:27

Dette er kravene som stilles for utlån av Sturridge

Liverpool er fortsatt i samtaler med Inter og Sevilla om Sturridge, men vil ikke fire på de økonomiske kravene.

+
21.01.2018 kl 22:55

Mané ble preget av Merseyside-blunderen

Jürgen Klopp mener Sadio Mané fikk en formsvikt etter kritikken.

+
21.01.2018 kl 19:48

– Galskap om ikke Lallana blir tatt ut til VM

– Hvis Mr Southgate kan dropp Adam fra troppen, wow, da må jeg virkelig gratulere ham for at han allerede har vunnet VM.

+
21.01.2018 kl 14:55

Overbevisende seier for U23

Bobby Adekanye scoret to ganger da Liverpool vant i Premier League cup.

+