– Strålende reklame for Premier League

– Dette var ikke så verst, var Jürgen Klopps umiddelbare reaksjon etter 4-3 over Manchester City.

14. jan 2018 kl 21.14 Einar Kvande

Det ble et heseblesende toppoppgjør mellom Liverpool og Manchester City på Merseyside, og det var vertene som trakk det lengste strået. De røde scoret tre mål i løpet av ni minutter i annen omgang, og ledet 4-1. Men City slo tilbake i sluttminuttene og hadde nær fått med seg et ufortjent poeng fra Anfield.

– Dette var ikke så ille! Jeg er veldig, veldig, veldig glad for denne seieren. Jeg har absolutt hatt verre dager i livet. Jeg har ikke hatt så mange dårlige dager, om jeg skal være ærlig, men jeg har hatt flere som har vært verre enn dagen i dag, sa en opprømt Jürgen Klopp til pressen etter matchen.

– Jeg har stor respekt for kvaliteten til motstanderen vi møtte i dag. Du kan se hva de forsøker å gjøre. Om du ønsker kan du se Man City fem ganger i uken. Du studerer dem, og ser hva de gjør og vet hva du må unngå og hva du må nekte dem å gjøre. Det er mulig å gjøre det, men det er ganske vanskelig, fortsatte han.

– Du må ha et veldig godt fotballag for å klare det, og takk Gud hadde jeg ett i dag! Det var fornuftig å gjøre et realt forsøk - og alle spillerne prøvde veldig hardt i dag. Det var en fryd å se på hvordan begge lag kastet alle hemninger ute på banen.

Vinden gjorde det vanskelig

– Vinden gjorde det tidvis vanskelig her og der. Jeg tror det første målet vi slapp inn og det fjerde de slapp inn kanskje var litt påvirket av vinden. Jeg mener at det var ganske åpenbart at vinden tok tak i ballen ved de to scoringene.

– Men begge lag forsøkte å spille fotball. Begge lag forsvarte seg godt uten å ty til fellinger. City forsøkte å legge om taktikken, spesielt i den perioden hvor vi virkelig var på sporet. Dette var god reklame for Premier League. Hele verden så på, og dersom noen så sin første fotballkamp så skjønner de nok nå hvorfor folk liker fotball. Jeg er virkelig fornøyd.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]