U18 knust i kvartfinalen

Steven Gerrards lag slapp inn fire og er ute av Premier League Cup.

10. jan 2018 kl 17.48 Marius Rabben

De røde ungguttene tapte sin første kamp på engelsk jord denne sesongen da Tottenham vant 4–0 hjemme i ettermiddag.

Liverpool kom riktignok til bra sjanser før og etter vertenes ledermål, som kom ved Reo Griffiths rett før halvtimen, men resignerte ifølge Gerrard da Rodel Richards la på til 2–0 etter pause. Samme spiller satte inn 3–0 før timen. Dilan Markanday ordnet den fjerde scoringen på tampen.

– Spillerne ga opp

– Dette var vanskelig å svelge. Resultatet ser stygt ut, og det føles tungt for øyeblikket, forteller Gerrard til klubbens nettside.

U18-treneren legger til at hele 4–0 nok er verre enn det kampen ga et bilde av, men er spesielt skuffet over å se flere av egne spillere nærmest gi opp etter det andre målet.

– På 0–1 hadde vi en utrolig mulighet til å utlikne, men vi bommet fra et par meters hold. Så fort Tottenham fikk den andre scoringen, er den skuffende tingen for oss i trenerapparatet at vi følte mange av spillerne våre ga opp, og det er grunnen til at resultatet ble såpass stygt.

Adam Lewis traff tverrliggeren før Spurs tok ledelsen, og de røde burde utliknet da den offensive venstrebacken fant en umarkert Yasser Larouci ved bakre stolpe, men hurtigtoget skjøt over på direkten.

Gerrard mener Tottenham, ledet av tidligere landslagsspiller Scott Parker, absolutt fortjente avansementet.

– Vi er nødt til å lære av dette, og beskjeden min i garderoben i etterkant var at dersom tre eller fire spillere ikke «møter opp» i store kamper, så er det veldig vanskelig å få resultatet man ønsker.

Krever en positiv reaksjon

– Jeg synes jeg er snill når jeg forteller dem at det bare var tre eller fire som ikke møtte opp i dag. De vet selv hvem de er, men nå er det gjort, og det er ingenting vi kan gjøre for å endre på resultatet.

– Alt handler om hva som skjer i neste kamp, og jeg krever en reaksjon fra noen av individene og fra resten, slår klubblegenden fast.

Ligakampen kommende lørdag er utsatt fordi Derby County skal spille i FA Youth Cup. Neste akt for Gerrards gutter er dermed fjerde-runde-kampen mot Arsenal i den samme turneringen lørdag 20. januar.

Og det oppgjøret finner sted på Anfield.

– Arsenal-kampen er en strålende mulighet for å vise en reaksjon og slå tilbake, sier Gerrard videre.

– Som spiller ønsker man selvsagt ikke å vente i ti dager på neste kamp når man sitter med denne følelsen, men det er ingenting å gjøre med det. Hva tiden faktisk gir oss, er en mulighet til å jobbe med noen ting på treningsfeltet.

– Nå er jeg ute etter å se hva slags reaksjon jeg får fra enkeltspillere og det kollektive frem mot Arsenal-kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]