Dette skriver avisene etter 2-1 i derbyet«Uansett hva han oppnår og hvor lenge han blir, så vil Virgil van Dijk ha denne kvelden»

Det meste handler om eventyrdebuten, og episoden mellom Firmino og Holgate.

6. jan 2018 kl 10.22 Arild Skjæveland

Oliver Kay, The Times

Da dommeren blåste av og Liverpool hadde vunnet kampen, var alle øyne på £74 millionersmannen Virgil van Dijk. Den dyreste forsvarsspilleren i fotballhistorien hadde nettopp scoret vinnermålet i debuten.

Men selv midt opp i de elleville feiringene vil tankene ha gått tilbake til det som kan bli etterspillet etter denne tredjerundekampen. Dette var langt unna noe vennskapelig derby, som Merseyside-derbyet ofte har blitt kalt. Det var en stygg konfrontasjon mellom Mason Holgate og Roberto Firmino.

Firmino reagerte med sinne etter å ha blitt dyttet over reklameskiltene, og ropte noe til Holgate. Forsvareren ble rasende, og basert på TV-bildene så han ut til å påstå at at han var blitt utsatt for rasisme. TV-bildene støttet ikke den påstanden, men Bobby Madley er nødt til å inkludere det i dommerrapporten.

Dette tok Liverpool videre til 4. runde, og endte Evertons håp om å vinne for nok en sesong. Noe som ble brukt mye i kampen var å påpeke at Everton ikke hadde vunnet et trofé siden 1995. Det stemmer, men Liverpools pokalskap har heller ikke fått inn så mye de siste årene. Siden 2006 har de kun en triumf i ligacupen å vise til, under fem manager.

Klopp vet at, uansett hvor mye laget har utviklet seg under hans ledelse, så ønsker supporterne mer enn en topp fire-plassering og Champions League-kvalifisering. Seieren i går, etter all støyen rundt Philippe Coutinhos forventede overgang til Barcelona, var viktig.

Van Dijk fikk siste ord, da han steg over Jagielka og Jordan Pickford og scoret etter Oxlade-Chamberlains corner. Feiringen var glødende, men nå må Liverpool vente på etterspillet fra det som blir påstått å ha hendt tidligere. De vet av erfaring at slike påstander må bli tatt alvorlig.

Les hele i The Times (krever innlogging)

James Pearce, Liverpool Echo

Virgil van Dijk mottok hyllesten fra Anfield. Gode ting kommer til de som venter. The Kop har en ny helt etter at Liverpools £75 millioner-signering fikk navnet sitt skrevet inn i derbyhistorien. Dette var ting du drømmer om. Nederlenderen avsluttet debuten med å nikke inn et sent dramatisk vinnermål som knuste hjertene til Evertonians, og sendte Liverpool inn i fjerde runde av FA cupen.

Jürgen Klopp hadde bedt supporterne om å se bort fra overgangssummen som hadde gjort Van Dijk til planetens dyreste forsvarsspiller. Fortsetter han som dette vil ingen klage. Du kan ikke sette en pris på bidraget hans til å avgjøre det 230. Merseyside-derbyet. Dette var første gang Liverpool hadde vunnet over Everton på Anfield i FA cupen, og seieren betyr at Liverpool nå er ubeseiret i de 16 siste kampene mot byrivalen.

Van Dijk viste ro, vant alle sine dueller i luften, hadde flere viktige ballvinninger og var intelligent med ballen. Med tanke på at nederlenderen ikke har spilt på nesten en måned var dette en bemerkelsesverdig kamp. Det var ingenting å si på Liverpools sult og lyst, og backene Joe Gomez og Andy Robertson var begge strålende.

Kampen hadde kommet i skyggen av det sannsynlige salget av Philippe Coutinho til Barcelona, men endte med at Klopps menn beholdt momentumet de hadde tatt med seg fra julen.

Les hele i Liverpool Echo.

David Maddock, The Mirror

Virgil van Dijk skrev seg inn i historiebøkene med en eventyravslutning på debuten sin i Merseyside-derbyet. Liverpool-forsvareren kunne ikke ha skrevet det bedre selv, da han steg opp og headet inn Alex Oxlade-Chamberlains corner seks minutter før full tid.

Det var en riktig avslutning på kampen, som var i ferd med å koke over da Holgate og Firmino havnet i tumulter etter at Everton-forsvareren hadde dyttet sin motstander over reklameskiltene. Holgate trodde tydeligvis at han hadde blitt fornærmet av brasilianeren, og antydet at det hadde vært en rasistisk kommenter, men hørte feil. Firmino brukte helt tydelig en portugisisk frase, som kan oversettes til «en gal motherf*****». Det virket å ha blitt ryddet opp i pausen da Evertons støtteapparat oppklarte misforståelsen med forsvarsspilleren

Les hele i The Mirror.

Link

Jason Burt, The Telegraph

Uansett hva han oppnår i Liverpool, og uansett hvor lenge han blir i denne klubben, så vil Virgil van Dijk ha denne kvelden - en bit av historien. Det å score et vinnermål så sent, foran The Kop i debuten, etter en rekordovergang på 75 millioner pund, er bemerkelsesverdig nok. Det å gjøre det i et Merseyside-derby og slå Everton ut av FA cupen gjør det enda mer spesielt.

– Forventninger kan føre til press, men han kunne håndtere presset, sa Jürgen Klopp etterpå.

Lyden, selv på Anfield hvor det tidligere har vært så mange decibel, var utrolig da det gikk opp for folk at det var Van Dijk som hadde nådd Alex Oxlade-Chamberlains innoverskrudde corner, og utnyttet en feil fra Jordan Pickford for å score.

Les hele i The Telegraph.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]