Før kamp i motstanderleiren:– Vært elendig de siste kampene

Huddersfield er i grusom form inn mot Liverpool-kampen.

30. jan 2018 kl 08.48 Arve Corneliussen

– Vi fløt greit på medgangsbølgen første del av sesongen og dro med oss den positive avslutningen fra Championship. Siden har det gått litt trått, og i de siste kampene har det rett og slett vært elendig, forteller Mike Kristiansen, leder i Huddersfields supporterklubb.

Huddersfield kommer inn til kampen med en rekke på seks kamper uten seier i ligaen, der de har tapt de tre siste. Den nyopprykkede klubbens margin til nedrykksstreken har sunket fra seks til to poeng.

Riktignok har de en cupseier over Bolton som bryter med rekken, men spilte uavgjort mot Birmingham i cupen i helgen.

– Det begynner nok å bli en sliten gjeng i et tett kampprogram. Jeg hadde håpet på flere poeng i julen, særlig siden det var enkle kamper. All den tid det finnes enkle kamper for Huddersfield i Premier League, sukker supporterlederen, og fortsetter:

– Wagner skiftet ut så å si hele laget i cupen. Det er viktig å bruke de mulighetene – han roterer ikke for gøy, men fordi alle må være friske og raske.

Enorm hjemmeinspirasjon

Kampene mot topp-seks-lagene har vært blandet drops for David Wagners menn.

De har tapt stort for Arsenal og Liverpool på bortebane. På hjemmebane har de tapt stort for Tottenham, med to mål for Chelsea og spilt jevnt med Manchester-klubbene. City tapte de 1-2 for etter en sen scoring imot, mens de slo United 2-1.

– Vi har en ekstrem positiv hjemmebanefordel der supporterne klarer å få ut ti til 20 prosent ekstra av laget, noe som har vært ekstremt viktig, sier Kristiansen, og tilføyer:

– Mot topp seks har det stått litt på dagsformen hjemme. Vi slo United, men tapte så det sang for Spurs. Det er kanskje den kampen vi er blitt mest rundspilt i. Kampen mot Liverpool er ikke akkurat den vi forventer poeng fra, men vi tar det i alle fall ikke borte – skjer det, så blir det hjemme.

HALVBROR:
HALVBROR:  Nok en vennskapelig duell i kampen er Rajiv van La Parra mot Gini Wijnaldum, som er halvbrødre.

Selv om Jürgen Klopps bestekamerat, David Wagner hadde så lite som 26 prosent ballbesittelse i kampen på Anfield, betyr ikke det at laget går inn i kampen med en defensiv tilnærming ifølge supporterlederen.

– Jeg tror det blir to lag som vil spille forholdsvis likt. Til og med når vi leder mot Manchester United har vi på et tidspunkt hele laget tømt i angrep. Wagner kan ha en veldig naiv spillestil til tider – så lenge det er på hjemmebane, er det ikke snakk om å legge seg bakpå. Da er det en aggressiv gjeng som kjører overganger, forklarer Kristiansen.

– Mot Spurs prøvde vi for eksempel å ligge oss litt lavere, men uten suksess. Da ble det stygt. Wagner velger det laget han mener er best, litt uavhengig av motstander. Av og til blir det stygt, konstaterer han.

Mooy ute av form

Supporterlederen kan fortelle at en av dem som har hatt samme formkurve som laget, er australske Aaron Mooy. Playmakeren var i strålende form i starten av sesongen, men ikke vist seg fra sin beste side i julen.

– Mooy har vært knallgod hele sesongen, men vært helt vekke de siste kampene. Formspiller nummer én nå er kanskje Depoitre, selv om han har dabbet litt av. Jeg regner med han får starte, sier Kristiansen om spissen som kniver med Steve Mounié om plassen.

Bakover er det Christopher Schindler som er lagets nøkkelmann. Midtstopperen ble hentet fra 1860 München sommeren 2016, og har siden vært bankers i startelleveren.

– Han har vært et stopperkjempe uten sidestykke for oss, og vært knallgod – nesten uten unntak. Schindler har vært vår beste stort sett hele sesongen, slår han fast.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]