– Vi gjorde alt vi kunne for å beholde Coutinho

Jürgen Klopp beskriver det som en umulig oppgave å overtale spilleren til å bli.

6. jan 2018 kl 20.29 Arild Skjæveland

– Det er med stor motvilje at vi, som lag og klubb forbereder oss på å si farvel til en god venn, en strålende person og fantastisk spiller i Philippe Coutinho, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com etter at klubben har bekreftet overgangen lørdag kveld.

Liverpool har akseptert et bud på 142 millioner pund for brasilianeren, som nå er på vei til Barcelona for medisinsk sjekk og kontraktsignering.

– Det er ingen hemmelighet at Philippe hadde ønsket denne overgangen siden juli da Barcelona først gjorde interessen sin kjent. Philippe insisterte til meg, eierne og lagkameratene på at dette var en overgang han var desperat for. Til tross for det klarte vi å beholde spilleren etter sommervinduet, og håpet at vi skulle klare å overtale han til å være del av det vi prøver å få til, sier Klopp.

Coutinho kom til klubben for 8,5 millioner pund for fem år siden.

– Gjorde alt vi kunne

Klopp forklarer at alle prøvde å overtale brasilianeren til å bli.

– Jeg kan fortelle Liverpools supportere at vi, som klubb, har gjort alt vi kunne for å overbevise Philippe om at det er like attraktivt å bli i Liverpool som å reise til Spania, men han var 100 prosent klar på at fremtiden hans, og for hans familie, var i Barcelona, Det var drømmen hans, og jeg er overbevist om at det ikke var noe mer vi kunne si for å få han til å endre mening.

– Philippe har vært strålende for denne klubben over de fem årene han har vært her, og selv om vi er skuffet over at vi ikke klarer å utvide den perioden, gjør forholdet vårt til ham at vi med tungt hjerte må ønske ham lykke til.

– Spilleren var fortsatt dedikert og ville hjelpe oss til å vinne kamper, spille bra, og trene hardt hver dag på Melwood etter at overgangsvinduet var stengt. Selv om han ikke klarte å overbevise oss om å få dra i den perioden, beholdt han profesjonaliteten, og det reflekterer positivt på ham.

Forstår supporternes skuffelse

Liverpools manager forstår om supporterne er skuffet over å se klubbens nummer 10 forlate Anfield.

– Selvsagt er det fullstendig forståelig at supporterne er skuffet. Det er det alltid når du sier farvel til noen som er spesielle. Men, selv om det er vanskelig å akseptere, er det en del av livet og fotballen. Mennesker har sine egne drømmer og mål de vil oppnå her i livet. Spillere kommer og går, og slik er fotballen, men som klubb er vi store og sterke nok til å fortsette med vår aggressive utvikling på banen, selv om vi mister en viktig spiller.

– Vi har aldri vært i en bedre posisjon i nye tid, som klubb, for å kunne reagere på riktig måte. Vi vil bruke størrelsen og styrken vår på å svelge ting som dette, og likevel bevege oss fremover.

– Jeg har vært her lenge nok til å kjenne historien til Liverpool, og nøkkelspillere har dratt før, men klubben har alltid fortsatt fremover. Du kan ikke selge hjertet og sjelen til Liverpool Football Club, selv om jeg er sikker på at det er mange klubber som gjerne skulle ha kjøpt det.

Hinter om spillerkjøp?

Avslutningsvis sier Klopp noe som kan hinte om at klubben vil bruke pengene til å forsterke laget. Forhåpentligvis allerede i januar.

– Jeg har så mye tro på talentet vi allerede har her, og har sammen med eierne enda større tro på at vi vil fortsette å investere i troppen, som vil gi videre vekst og forbedring. Vi sier farvel til Philippe, og fortsetter på vår vei med utvikling, mens vi jobber mot vårt felles mål om å bringe troféer tilbake til Anfield, avslutter Klopp.

Ifølge Liverpool Echo er det Thomas Lemar som stør øverst på klubbens ønskeliste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]