Vil vurdere én uke langt januarvindu

Premier League-klubbene vil diskutere om januarvinduet skal kuttes ned.

24. jan 2018 kl 13.12 Arild Skjæveland

I august ble vedtok klubbene stenging overgangsvinduet før sesongstart fra og med neste sesong. 14 klubber stemte for, Burnley stemte blankt, mens fem klubber var imot.

Ifølge Matt Hughes i The Times kommer klubbene som stemte imot forslaget til å jobbe for at overgangsvinduet skal være åpent ut august igjen i 2019-20 sesongen.

Det er kun Premier League-klubbene som har gått inn for vedtaket om å stoppe når sesongen sparkes i gang 11. august. Utenlandske klubber kan fortsatt kjøpe spillere som har kontrakt i Premier League etter den datoen.

Vurderer kortere januarvindu

Flere av klubbene i Premier League mener at januarvinduet er forstyrrende i sesongen, og det har allerede vært diskusjoner om januarvinduet skal kuttes ned.

Forslaget er at det ikke lenger skal være åpent hele måneden, men én uke, der kun nødsigneringer er tillatt. Dette forslaget vil trolig bli diskutert mer på det neste møtet mellom klubbene, skriver The Times-journalisten.

15 år med overgangsvindu

Systemet vi har hatt i dag, der klubbene kan handle fra slutten av sesongen til 31. august, og 1. januar til 31. januar, har vært på plass siden 2002-03 sesongen.

Før overgangsvinduet kom på plass, kunne Premier League-klubbene kjøpe og selge spillere gjennom sesongen frem til 31. mars. Da ble det stopp, for at ikke en klubb som kjempet med en annen kunne sikre seg motstanderens beste spillere i en tittelkamp eller kamp mot nedrykk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]