Slik responderer Jürgen Klopps mannskap etter et tap

Da Liverpool tapte 4-1 for Tottenham i oktober svarte de helrøde på tiltale med å unngå tap i de neste 18 kampene.

23. jan 2018 kl 19.34 Einar Kvande

Mange er spente på hvordan Liverpool vil klare å slå tilbake etter det overraskende 1-0 tapet for bunnlaget Swansea på Liberty Stadium.

Fadesen kom 19 kamper etter forrige tap, 4-1 nederlaget for Tottenham på Wembley. Men det er ikke hverdagskost at det går så lang tid mellom hver gang Liverpool taper, og responsen etter et nederlag har ikke alltid vært like god som 13-5-0 i alle turneringer av Jürgen Klopps mannskap. I første kamp etter tapet for Spurs slo Liverpool tilbake med å slå Huddersfield 3-0 på Anfield.

Etter 2-0 tapet for Leicester på King Power Stadium i ligacupen i september, svarte Liverpool med å beseire samme lag 3-2 i ligaen på samme stadion i neste kamp. Resultatrekken fra tapet mot Leicester til tapet mot Tottenham lød på 2-3-0.

Tre kamper før tapet mot Leicester kom braktapet for Manchester City på Etihad, i kampen der Sadio Mané ble utvist før pause. 5-0 ble sluttresultatet. Dette ble fulgt opp med 2-2 mot Sevilla og skuffende 1-1 hjemme mot Burnley i ligaen før ligacuptapet for Leicester.

Før tapet mot Manchester City hadde Liverpool åpnet sesongen med fem kamper uten tap (4-1-0).

Liverpool avsluttet sesongen 2016/17 med fire kamper uten tap (3-1-0), så man kan hevde at responsen på 2-1 tapet for Crystal Palace på Anfield i april 2017 totalt ble ni kamper uten tap og sju av disse ble vunnet.

Trives ikke mot Swansea, Leicester og Palace

Før kampen mot Palace spilte Liverpool sju kamper uten tap etter 3-1 tapet for Leicester på King Power Stadium den 27. februar (5-2-0).

Kampen før Leicester-tapet var en 2-0 seier over Tottenham, men så kommer vi til Liverpools dårlige periode i fjor vinter hvor man fra den 11. januar til den 4. februar tapte fem av åtte kamper. Tapene kom mot henholdsvis Southampton i ligacupen (2 ganger), Swansea på Anfield, Wolves i FA-cupen på Anfield og borte mot Hull. Inneklemt mellom disse kampene ble det spilt uavgjort mot Manchester United og Chelsea, mens Plymouth ble slått i FA-cupen.

1-0 tapet for Swansea på Liberty Stadium i går kveld kom altså nesten nøyaktig ett år etter 3-2 tapet for samme klubb på Anfield. På det året som er gått siden da har Klopps Liverpool tapt 9 av 52 kamper, fordelt på 4 tap på 34 kamper denne sesongen, og 5 tap på 18 kamper fra 25. januar 2017 og ut forrige sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]