– Vil ikke slippe Woodburn nå

Jürgen Klopp forklarer hvorfor 18-åringen blir ut sesongen.

19. jan 2018 kl 15.19 Arild Skjæveland

Sunderlands nye manager Chris Coleman var mannen som ga Ben Woodburn debuten på landslaget. Nå ønsket han 18-åringen til Stadium of Light, for et Sunderland som sliter voldsomt i den nest øverste divisjonen. Det blir ikke noe av, og Woodburn blir i Liverpool. Nå forklarer Jürgen Klopp hvorfor.

– Det er ikke noen hast. Det er fint at klubber allerede spør etter han, men Ben har hatt nok kamper så langt. Han har spilt i ulike turneringer: UEFA Youth League, U23-laget, og hatt kamper med oss, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Ville blitt savnet på Melwood

Klopp mener alle er avslappet til situasjonen.

– I alle treningsøkter har han alltid vist forbedring. Det at jeg tror vi ville ha savnet ham på trening, med denne kvalitetsstallen, er kanskje det største komplimentet jeg kan gi ham, sier Klopp.

– Han er helt avslappet, familien hans er avslappet, og jeg er avslappet. At henvendelsen kommer er logisk, men vi har ingen hast for øyeblikket. Han er på riktig sted.

– Vi vil selvsagt hjelpe ham, og dersom det kommer et tidspunkt neste sesong der vi føler at han må gå et annet sted så vil vi vurdere det – men ikke nå.

Fortsatt usikkert om Gerrard får viljen sin

Steven Gerrard har en viktig kamp i FA Youth Cup mot Arsenal på lørdag, og har et ønske om å bruke Woodburn på Anfield. Om han får viljen sin er fortsatt usikkert.

– Han har allerede spurt meg, og jeg har sagt jeg ikke er sikker. Normalt ville jeg gjerne gitt ham Ben, men på grunn av skader har vi en veldig viktig økt i dag. Vi må forberede oss mot Swansea, og Ben er med på den treningen.

– Om jeg kan la ham slippe skikkelig trening i dag vil han være tilgjengelig i morgen, men skal han trene som normalt er det kanskje ikke mulig. Jeg støtter både Stevie og Ben, så dersom vi kan gjøre han tilgjengelig så vil vi gjøre det, men om ikke, må Stevie gjøre jobben uten Ben, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]