– Å kunne sette inn slik kvalitet gjør forskjellen

Klopp er fornøyd med 4-1 mot Cardiff, men har likevel et par ting å sette fingeren på.

27. okt 2018 kl 18.51 Johannes Steen

Liverpool dominerte stort sett fra første til siste gang dommeren blåste i fløyta, og endte til slutt med å slå Cardiff 4-1 etter to sene scoringer. Jürgen Klopp er fornøyd med prestasjonen, bare noen dager etter å ha vært i aksjon med Champions League-spill.

– Det var mange veldig gode øyeblikk, og det var perioder der vi kunne gjort det bedre, sier Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Men vi spilte på onsdag, vi måtte skape, skape og skape, det er skikkelig hardt arbeid. For å spille din mest kreative fotball trenger du friske spillere.

– Kampen startet veldig bra, men så fikk de disse første dødballene og innkastene.. det er virkelig skumle innkast. Vi mistet ballen for mye og vi forsvarte oss ikke mot de enkle langballene.

Liverpool slapp inn mål på Anfield for første gang på 918 minutter da Cardiff klarte å gjøre kampen litt spennende etter 77 minutter. Da begynte Cardiff å angripe, noe som ga Liverpool mer rom til å angripe.

– Vi scoret vårt andre, og vi slapp inn et mål vi ikke ville ha imot, spesielt med tanke på statistikken. Det hjalp faktisk muligens, ettersom Cardiff trodde de kunne klare det, og vi fikk avsluttet kampen.

Neste helg venter Arsenal På Emirates. London-laget er i meget god form om dagen.

– Nå kan vi restituere oss og forberede oss til neste kamp, sier Klopp.

Fornøyd med alternativer fra benken

Shaqiri startet på benken i dagens kamp, men kom inn for Lallana etter en times tid og punkterte kampen med sin første offisielle Liverpool-scoring.

– Bra, veldig bra. Vi har ikke kjent Shaq lenge nok til å vite hvordan han restituerer seg, men jeg tror startoppstillingen i dag var en bra en. Det var godt for Adam (Lallana) å starte og han var involvert i mye, sier Klopp.

– Å kunne sette inn slik kvalitet gjør forskjellen. Du trenger 13 eller 14 spillere for å vinne en kamp.

Liverpool lot knapt Cardiff låne ballen, men flere ganger satset de blå på å skape farligheter ved hjelp av lange innkast.

– Å forsvare seg mot disse lange innkastene er ikke enkelt, tro meg, men vi gjorde det veldig bra, sier Klopp.

– Målet deres ga dem mye selvtillitt, men vi hadde 85% ballbesittelse, noe som er uvirkelig mye. Og det var ikke enkelt etter midtukekampen hvor alle var involvert.

– Jeg tror ikke Cardiff ofte har tapt med mange mål. Kanskje mot City, men ikke ellers. De er et veldig godt lag og vil forårsake problemer slik i dag.

– Det var omtrent som forventet. Jeg har mye respekt for dem og det de gjør.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]