Dominerte på hjemmebaneDet løsnet til slutt – Liverpool på tabelltopp

Liverpool styret kampen hele veien, men Cardiff klarte å gjøre det litt spennende før Liverpools angrep kjørte over dem på slutten.

Etter den dominerende førsteomgangen var det et Liverpool som rotet en del etter pause. De første 20 minuttene av andreomgangen var det mye slurv og lav intensitet.

Cardiff var farlig frempå med et par innlegg etter frispark, og Liverpool senket seg litt ned. Det var betryggende da Sadio Mané la på til 2-0, men det ble litt nervøst igjen når Cardiff reduserte 11 minutter senere.

Heldigvis har Liverpool mye kvalitet fremover på banen, og fikk vist sin klasse da Cardiff vågde litt mer etter reduseringen. De helrøde kontret inn både 3-1 og 4-1. Mohamed Salah var involvert i tre av fire scoringer, og ser på alvor ut som seg selv igjen.

Forsvaret vil nok være irritert etter å ha sluppet inn sitt første mål hjemme på Anfield på 918 minutter – da Van Dijk var borti et innlegg og det ble tuppet mellom beina på Alisson Becker – men etter 4-1 og foreløpig tabelltopp kan en vel ikke klage!

Målscorer: Mohamed SalahSalah scorer!

Liverpool beleirer Cardiff-boksen med flott spill! Wijnaldum og Mané avslutter på tur uten å få hull på mål i den overfylte 16-meteren, men tredjemann i køen banker ballen kontant i mål!

66
Målscorer: Sadio ManéKanon fra Mané

Sadio Mané holder på å skusle bort ballen i det han får den like utenfor Cardiff-boksen. Han får tatt kontroll igjen, tar tunnel på Moreno(!) og banker den inn i lengste med venstre. Flott avslutning!

77
Redusering

Hoilett slår inn bak Liverpool-forsvaret og Paterson får tåa på den før Alisson. Nå blir det undøvendig spennende her..

84
Målscorer: Xherdan Shaqiri (Assist: Mohamed Salah)Shaqiri avgjør!

Mo Salah legger inn en strøken utsidepasning til Shaqiri, som så sender to Cardiff-forsvarere i pølsebua. Gjør ingen feil i avslutningen! Der er det vel avgjort!

86
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Mohamed Salah)4-1!

Liverpool kontrer Cardiff i senk! Fabinho vinner ballen på egen halvdel, sentrer til Mané, som sender den videre til Salah. Egypteren fører ballen fremover og slipper den perfekt tilbake til Mané som setter den i mål.

13Nesten 2-0!

Salah prikker et nydelig innlegg, 45 grader fra lang distanse. Van Dijk, som står igjen etter corner, header i stolpen!

15
Mohamed SalahSalah frempå igjen

Salah sendes gjennom alene, men Etherdige er akkurat et millisekund tidsnok ute. Egypteren fåt strakss muligheten igjen med ryggen mot mål. Han går i bakken, men får ikke noe. Så greit ut.

46
Adam LallanaRedning på strek!

Moreno legger inn til Lallana som header på beste vis mot mål, men Morrison redder ballen på strek! Så nære 2-0 rett før pause!

Før kampen

Liverpool har mulighet til å klatre til topps i Premier League når Cardiff City gjester Anfield. Manchester City har en, på papiret, langt tøffere oppgave foran seg når de gjester Tottenham på mandag.

Jürgen Klopp har bekreftet at Jordan Henderson og Naby Keita vil miste kampen med skader, men har ellers ingen nye skadebekymringer. Alex Oxlade-Chamberlain er som kjent langtidsskadd.

Mot Røde Stjerne på onsdag fungerte angrepsspillet igjen, da Klopp gikk for en annen formasjon. Det blir spennende å se hva han velger til denne kampen.

Det kom noen overraskelser i Klopp sin lagoppstilling. Tyskeren gjør flere endringer, og setter inn Alberto Moreno og Adam Lallana. Det blir interessant å se hvilken formasjon laget spiller i – om det blir 4-2-3-1 varianten fra onsdag med Adam Lallana inn for Xherdan Shaqiri, eller om det er tilbake til den tradisjonelle 4-3-3-formasjonen vi har vært vant med.

Neil Warnock har hatt flere skadebekymringer, og har omtalt denne kampen som «umulig å vinne» for sitt Cardiff City. Cardiff har kun scoret ett mål på bortebane denne sesongen – det kom på Stamford Bridge. Harry Arter ble ikke klar, og er ikke i troppen. Josh Murphy og Aron Gunnarsson er begge med fra start.

0Spillerne er ute på matta

Spillerne går ut fra tunnelen anført av kaptein Van Dijk. Straks avspark på Anfield, som bader i høstsol.

110. serierunde er igang!

Cardiff tar avspark.

4Komfortabel start

Liverpool triller mye ball innledningsvis. Cardiff får låne kula lite.

5Cardiff prøver seg

Gunnarson prøver et av sine lange innkast. Reid prøver et brassespark som går inn i Wijnaldum istedenfor ballen. Frispark til Liverpool.

10

15

19Snytt for straffe

Reprisen viser at Salah muligens hadde en sak der likevel. Ble nok snytt for straffespark i det han blir holdt med to armer.

24Klikk-klakk

Liverpool spiller ball i hatt med Cardiff-forsvarerne før Fabinho prøver å chippe Salah alene mot keeper. Egypteren kommer seg ikke forbi to Cardiff-forsvarere, og Etherdige får kontroll.

25Trent lader venstrefoten

Alexander-Arnold mottar ballen og vender med silkefot før han lader skuddbeinet. Skuddet er ikke alt for verst, men venstrefoten er ikke like god som den andre. Til side for mål.

30
FabinhoCardiff på sjelden angrep

Camarasa forserer framover med tre medspillere. Ser ut til å bli farlig, men Fabinho stopper ham akkurat i tide med en solid takling. Han tar så med seg ballen og starter et kontringsangrep for Liverpool. Klasse!

35Cardiff-kast

Gunnarson kjører sitt lange signaturkast, men Van Dijk får den unna. Cardiff noe mer med nå etter å ha blitt filleristet den første halvtimen.

38Frispark Cardiff

Fabinho lager frispark på midtbanen for Cardiff. Billig.

40Maskinen Gini

Wijnaldum mister skoen, men får den raskt på seg. Deretter tar han det lange løpet hjem og stopper et Cardiff-angrep til applaus fra publikum.

43Langt utenfor

Liverpool spiller seg rundt Cardiff-boksen, som er fylt opp av blå spillere. Firmino går til slutt for skudd, men treffer langt unna mål. Vanskelig å komme til gode avslutnings-posisjoner nå.

44Cardiff frampå igjen

Hoilett slår inn til Murphy. Det ser ut til å bli farlig, men sistnevnte avblåses for offside. Liverpool får kontroll igjen.

45Det legges til et minutt
46

46Pause

Liverpool kan gå til garderoben med fortjent ledelse.

Pauserefereat

Liverpool har dominert fra start til slutt i denne omgangen, men leder kun 1-0 etter en scoring fra Mohamed Salah.

Det har vært mye småpent spill og fine kombinasjoner, men mot et Cardiff som ligger veldig dypt har det blitt med den éne scoringen. Gjestene har knapt skapt noe som helst, men har vært over midten ved noen anledninger og prøvd seg på kontringer som har blitt stoppet på 20 meter.

Liverpool har på sin side hatt én scoring, en heading i stolpen fra Virgil van Dijk, og har blitt snytt for et straffespark da Salah ble revet ned.

Det virker som at Liverpool har full kontroll på det som foregår på Anfield, men så lenge ledelsen bare er 1-0 er det vanskelig å føle seg trygg, selv om laget har fortjent den tilliten etter prestasjonene denne sesongen

46Andre omgang er igang!

Fabinho tar avspark. Vi gleder oss til nye 45 minutter!

50Firmino mister

Firmino prøver på en hælflikk til Alexander-Arnold. Treffer ikke helt, og Cardiff overtar ballen.

51Mindre presist

Mye feilpasninger i innledningen av omgangen. Det er i kontrast til den ballsikre førsteomgangen.

52Frispark Cardiff

Lovren laget frispark for Cardiff i farlig posisjon. Klønete.

53Cardiff-mål avblåst

Cardiff setter ballen i målet på frisparket, men Morrison avblåses for offside. Ikke den minst urovekkende starten på omgangen.

56Camarasa slår inn et nytt frispark

Men Fabinho får klarert. Cardiff er mye mer i denne omgangen.

58
Ovetråkk

Cardiffs Murphy ligger nedde med smerter i ankelen. Må få hjelp av medisinske apparatet.

59Shaqiri gjør seg klar
60Roper på ny straffe

Moreno slår innlegg opp i Hoiletts arm. Roper på straffe, men får ikke gehør. Får corner.

61
Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Adam Lallana)Shaq kommer inn

Lallana kan være fornøyd med timen han spilte.

65Mer kontroll

Liverpool ligner mer på det vi så i første omgang nå i form av kontroll på ballen. Dog uten å komme til de store sjansene. Cardiff ligger som en kompakt blå vegg.

66

68Frempå igjen

Shaqiri legger inn etter flott Liverpool-spill, men ingen er i boksen til å putte den i mål.

70Murphy filmer

Murphy legger seg to sekunder før Lovren rekker å sette inn noen takling. Får ikke gult kort, men får heldigvis heller ikke frispark. Lovren er rasende.