Dominerte på hjemmebaneDet løsnet til slutt – Liverpool på tabelltopp

Liverpool styret kampen hele veien, men Cardiff klarte å gjøre det litt spennende før Liverpools angrep kjørte over dem på slutten.

Lørdag 27.okt 1600 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Tilskuere: 53373 / Dommer: Stuart Atwell

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Cardiff..LiverpoolPL0-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Arild SkjævelandAlisson Becker 6

Har knapt noe som helst å gjøre før han må plukke ballen ut av sitt eget nett etter at Paterson har tuppet ballen mellom beina på han.

Trent Alexander-Arnold 7

Trent hadde bra kontroll på Josh Murphy, og var med mye offensivt. Slår innlegget før 1-0, og står høyt i banen.

Dejan Lovren 6

En solid kamp av Lovren mot en svak motstander. Dessverre har han ikke lagt av seg uvanen med å lage unødvendige frispark – og det er irriterende mot en motstander som fokuserer mye på det, selv om scoringen som kom etter det ble annullert i dag.

Virgil van Dijk 7

Liverpools kaptein for dagen styrer og organiserer. Er uheldig som er borti innlegget som fører til scoringen, men spiller en stødig og god kamp.

Alberto Moreno 6

Moreno får en sjelden sjanse, og spiller en god førsteomgang, men en svakere andreomgang. Skulle gjerne hatt en bedre innleggsfot med de posisjonene han kommer seg i.

Fabinho 7

Får fornyet tillit på midtbanen etter den gode kampen sist. Spiller en meget god kamp, og er en viktig grunn til at gjestene knapt får slått en pasning i den første omgangen.

Georginio Wijnaldum 7

Nederlenderen ser ut til å stortrives i denne rollen, og gjør en ny god kamp. I det ene øyeblikket er han i boks og har avslutningen hvor Salah setter i returen, og i det andre er han på et 60 metersløp hjem og får ryddet opp.

Adam Lallana 5

Det er kanskje slik at Klopp bruker Lallana i disse kampene for å få ham tilbake i kampform – men det ser ut som han er et stykke unna. Cruyff-fintene sitter, men han er litt for ofte på etterskudd og har mange balltap.

Sadio Mané 8

I den første omgangen er han veldig lite involvert der han er farlig – men den siste halvtimen er han tilbake. Scorer ett mål ut av ingenting og punkterer kampen med en flott chip etter å ha løpt halve banen.

Mohamed Salah 8

Salah var veldig god i dag. Scorer ett mål, spiller frem Virgil som header i stolpen, blir snytt for straffespark, før han leverer to flotte målgivende. Er absolutt tilbake i form.

Roberto Firmino 6

En litt merkelig kamp av Roberto Firmino. Er mye dypere i banen, men touchet sitter ikke slik vi er vant med. (Og nei, vi har ikke glemt den liggende tunnelen med ryggen til motspiller.)

James Milner

Får 20 minutter og gjør den jobben vi er vant med å se fra visekapteinen.

Xherdan Shaqiri

Kommer inn og får en halvtime. LFC hever seg flere hakk offensivt etter hans innhopp. Får endelig sin første scoring for klubben.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Cardiff City (4-4-1-1)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Etter den dominerende førsteomgangen var det et Liverpool som rotet en del etter pause. De første 20 minuttene av andreomgangen var det mye slurv og lav intensitet.

  Cardiff var farlig frempå med et par innlegg etter frispark, og Liverpool senket seg litt ned. Det var betryggende da Sadio Mané la på til 2-0, men det ble litt nervøst igjen når Cardiff reduserte 11 minutter senere.

  Heldigvis har Liverpool mye kvalitet fremover på banen, og fikk vist sin klasse da Cardiff vågde litt mer etter reduseringen. De helrøde kontret inn både 3-1 og 4-1. Mohamed Salah var involvert i tre av fire scoringer, og ser på alvor ut som seg selv igjen.

  Forsvaret vil nok være irritert etter å ha sluppet inn sitt første mål hjemme på Anfield på 918 minutter – da Van Dijk var borti et innlegg og det ble tuppet mellom beina på Alisson Becker – men etter 4-1 og foreløpig tabelltopp kan en vel ikke klage!

 2. Andre omgang

 3. Ferdig!90'

  Liverpool tar en meget fortjent seier, og inntar tabelltoppen inntil videre!
 4. Salah prøver seg fra midtbanen Mohamed Salah90'

  Men presisjonen er ikke helt der.
 5. Legges til tre minutter90'

 6. 4-1! Målscorer: Sadio Mané (Assist: Mohamed Salah)86'

  Liverpool kontrer Cardiff i senk! Fabinho vinner ballen på egen halvdel, sentrer til Mané, som sender den videre til Salah. Egypteren fører ballen fremover og slipper den perfekt tilbake til Mané som setter den i mål.
 7. Shaqiri avgjør! Målscorer: Xherdan Shaqiri (Assist: Mohamed Salah)84'

  Mo Salah legger inn en strøken utsidepasning til Shaqiri, som så sender to Cardiff-forsvarere i pølsebua. Gjør ingen feil i avslutningen! Der er det vel avgjort!
  GettyImages-1054274374.jpg
 8. Siste Caridff-bytte Inn: Kenneth Zohore (Ut: Bobby De Cordova-Reid)83'

 9. Prøver på det vanskelige82'

  Shaqiri sender gjennom Salah, men egypteren velger å avslutte i en alt for vanskelig posisjon. Litt for utålmodig der.
 10. Redusering Målscorer: Callum Paterson77'

  Hoilett slår inn bak Liverpool-forsvaret og Paterson får tåa på den før Alisson. Nå blir det undøvendig spennende her..
 11. De gjør enda et Inn: Kadeem Harris (Ut: Josh Murphy)74'

 12. Bytte Cardiff Inn: Loic Damour (Ut: Aron Gunnarsson)73'

  Innkast-trusselen fra Island går av banen.
 13. Ny kaptein på banen Inn: James Milner (Ut: Roberto Firmino)71'

 14. Murphy filmer70'

  Murphy legger seg to sekunder før Lovren rekker å sette inn noen takling. Får ikke gult kort, men får heldigvis heller ikke frispark. Lovren er rasende.
 15. Frempå igjen68'

  Shaqiri legger inn etter flott Liverpool-spill, men ingen er i boksen til å putte den i mål.
 16. Kanon fra Mané Målscorer: Sadio Mané66'

  Sadio Mané holder på å skusle bort ballen i det han får den like utenfor Cardiff-boksen. Han får tatt kontroll igjen, tar tunnel på Moreno(!) og banker den inn i lengste med venstre. Flott avslutning!
  GettyImages-1054273668.jpg
 17. Mer kontroll65'

  Liverpool ligner mer på det vi så i første omgang nå i form av kontroll på ballen. Dog uten å komme til de store sjansene. Cardiff ligger som en kompakt blå vegg.
 18. Shaq kommer inn Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Adam Lallana)61'

  Lallana kan være fornøyd med timen han spilte.
 19. Roper på ny straffe60'

  Moreno slår innlegg opp i Hoiletts arm. Roper på straffe, men får ikke gehør. Får corner.
 20. Shaqiri gjør seg klar59'

 21. Ovetråkk Josh Murphy58'

  Cardiffs Murphy ligger nedde med smerter i ankelen. Må få hjelp av medisinske apparatet.
 22. Camarasa slår inn et nytt frispark56'

  Men Fabinho får klarert. Cardiff er mye mer i denne omgangen.
 23. Cardiff-mål avblåst53'

  Cardiff setter ballen i målet på frisparket, men Morrison avblåses for offside. Ikke den minst urovekkende starten på omgangen.
 24. Frispark Cardiff52'

  Lovren laget frispark for Cardiff i farlig posisjon. Klønete.
 25. Mindre presist51'

  Mye feilpasninger i innledningen av omgangen. Det er i kontrast til den ballsikre førsteomgangen.
 26. Firmino mister50'

  Firmino prøver på en hælflikk til Alexander-Arnold. Treffer ikke helt, og Cardiff overtar ballen.
 27. Andre omgang er igang!46'

  Fabinho tar avspark. Vi gleder oss til nye 45 minutter!
 28. Pausereferat

  Liverpool har dominert fra start til slutt i denne omgangen, men leder kun 1-0 etter en scoring fra Mohamed Salah.

  Det har vært mye småpent spill og fine kombinasjoner, men mot et Cardiff som ligger veldig dypt har det blitt med den éne scoringen. Gjestene har knapt skapt noe som helst, men har vært over midten ved noen anledninger og prøvd seg på kontringer som har blitt stoppet på 20 meter.

  Liverpool har på sin side hatt én scoring, en heading i stolpen fra Virgil van Dijk, og har blitt snytt for et straffespark da Salah ble revet ned.

  Det virker som at Liverpool har full kontroll på det som foregår på Anfield, men så lenge ledelsen bare er 1-0 er det vanskelig å føle seg trygg, selv om laget har fortjent den tilliten etter prestasjonene denne sesongen

 29. Første omgang

 30. Pause46'

  Liverpool kan gå til garderoben med fortjent ledelse.
 31. Redning på strek! Adam Lallana46'

  Moreno legger inn til Lallana som header på beste vis mot mål, men Morrison redder ballen på strek! Så nære 2-0 rett før pause!
 32. Det legges til et minutt45'

 33. Cardiff frampå igjen44'

  Hoilett slår inn til Murphy. Det ser ut til å bli farlig, men sistnevnte avblåses for offside. Liverpool får kontroll igjen.
 34. Langt utenfor43'

  Liverpool spiller seg rundt Cardiff-boksen, som er fylt opp av blå spillere. Firmino går til slutt for skudd, men treffer langt unna mål. Vanskelig å komme til gode avslutnings-posisjoner nå.
 35. Maskinen Gini40'

  Wijnaldum mister skoen, men får den raskt på seg. Deretter tar han det lange løpet hjem og stopper et Cardiff-angrep til applaus fra publikum.
 36. Frispark Cardiff38'

  Fabinho lager frispark på midtbanen for Cardiff. Billig.
 37. Cardiff-kast35'

  Gunnarson kjører sitt lange signaturkast, men Van Dijk får den unna. Cardiff noe mer med nå etter å ha blitt filleristet den første halvtimen.
 38. Cardiff på sjelden angrep Fabinho30'

  Camarasa forserer framover med tre medspillere. Ser ut til å bli farlig, men Fabinho stopper ham akkurat i tide med en solid takling. Han tar så med seg ballen og starter et kontringsangrep for Liverpool. Klasse!
 39. Trent lader venstrefoten25'

  Alexander-Arnold mottar ballen og vender med silkefot før han lader skuddbeinet. Skuddet er ikke alt for verst, men venstrefoten er ikke like god som den andre. Til side for mål.
 40. Klikk-klakk24'

  Liverpool spiller ball i hatt med Cardiff-forsvarerne før Fabinho prøver å chippe Salah alene mot keeper. Egypteren kommer seg ikke forbi to Cardiff-forsvarere, og Etherdige får kontroll.
 41. Snytt for straffe19'

  Reprisen viser at Salah muligens hadde en sak der likevel. Ble nok snytt for straffespark i det han blir holdt med to armer.
  GettyImages-1054193130.jpg
 42. Salah frempå igjen Mohamed Salah15'

  Salah sendes gjennom alene, men Etherdige er akkurat et millisekund tidsnok ute. Egypteren fåt strakss muligheten igjen med ryggen mot mål. Han går i bakken, men får ikke noe. Så greit ut.
 43. Nesten 2-0!13'

  Salah prikker et nydelig innlegg, 45 grader fra lang distanse. Van Dijk, som står igjen etter corner, header i stolpen!
 44. Salah scorer! Målscorer: Mohamed Salah10'

  Liverpool beleirer Cardiff-boksen med flott spill! Wijnaldum og Mané avslutter på tur uten å få hull på mål i den overfylte 16-meteren, men tredjemann i køen banker ballen kontant i mål!
  GettyImages-1054184636.jpg
 45. Cardiff prøver seg5'

  Gunnarson prøver et av sine lange innkast. Reid prøver et brassespark som går inn i Wijnaldum istedenfor ballen. Frispark til Liverpool.
 46. Komfortabel start4'

  Liverpool triller mye ball innledningsvis. Cardiff får låne kula lite.
 47. 10. serierunde er igang!1'

  Cardiff tar avspark.
 48. Spillerne er ute på matta0'

  Spillerne går ut fra tunnelen anført av kaptein Van Dijk. Straks avspark på Anfield, som bader i høstsol.
 49. Før kampen

  Liverpool har mulighet til å klatre til topps i Premier League når Cardiff City gjester Anfield. Manchester City har en, på papiret, langt tøffere oppgave foran seg når de gjester Tottenham på mandag.

  Jürgen Klopp har bekreftet at Jordan Henderson og Naby Keita vil miste kampen med skader, men har ellers ingen nye skadebekymringer. Alex Oxlade-Chamberlain er som kjent langtidsskadd.

  Mot Røde Stjerne på onsdag fungerte angrepsspillet igjen, da Klopp gikk for en annen formasjon. Det blir spennende å se hva han velger til denne kampen.

  Det kom noen overraskelser i Klopp sin lagoppstilling. Tyskeren gjør flere endringer, og setter inn Alberto Moreno og Adam Lallana. Det blir interessant å se hvilken formasjon laget spiller i – om det blir 4-2-3-1 varianten fra onsdag med Adam Lallana inn for Xherdan Shaqiri, eller om det er tilbake til den tradisjonelle 4-3-3-formasjonen vi har vært vant med.

  Neil Warnock har hatt flere skadebekymringer, og har omtalt denne kampen som «umulig å vinne» for sitt Cardiff City. Cardiff har kun scoret ett mål på bortebane denne sesongen – det kom på Stamford Bridge. Harry Arter ble ikke klar, og er ikke i troppen. Josh Murphy og Aron Gunnarsson er begge med fra start.


Skrevet av: Johannes Steen
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+