City tok tilbake tabelltoppen

Guardiolas menn slo Spurs i toppkampen.

29. okt 2018 kl 23.01 Arild Skjæveland

Manchester City er tilbake på tabelltoppen på bedre målforskjell enn Liverpool. Tottenham og City avsluttet den 10. serierunden på en elendig Wembley-matte, som tydelig bar preg av at det ble arrangert NFL-kamp der søndag ettermiddag.

Raheem Sterling lurte bort Kieran Trippier og serverte Riyad Mahrez allerede etter seks minutter, i det som var den eneste scoringen som kom på Wembley.

Tottenham hadde en stor sjanse til å utligne ved Erik Lamela, men forsøket hans ble blåst over. Kanskje hadde den truffet mål om gressmatten ikke hadde så mange sår. Argentineren så ut til å treffe ballen med ankelen heller enn skoen.

Liten luke ned til fjerde og femte

Før denne serierunden var det kun to poeng som skilte tetduoen Manchester City og Liverpool ned til Chelsea, Arsenal og Tottenham.

Liverpool og City har nå 26 poeng av 30 mulige etter 10 serierunder. Chelsea knuste Burnley selv uten sin beste spiller Eden Hazard på lørdag, og holder følge med 24 poeng.

Arsenal snublet borte mot Crystal Palace etter et sent straffespark, mens Tottenham altså tapte mandag kveld. The Gunners har 22 poeng, mens Tottenham har 21. Bournemouth har nå fått kontakt med topp fem-lagene, og følger poenget bak Spurs.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]