– Den sterkeste troppen i min tid i klubben

Lagkaptein Jordan Henderson mener han ikke har spilt på et bedre Liverpool-lag i løpet av sine sju år i klubben.

14. okt 2018 kl 10.25 Einar Kvande

Henderson håper og tror at dette Liverpool-laget til Jürgen Klopp har det som skal til for å nå sine mål.

– Dette er trolig den sterkeste troppen i min tid her. Du trenger 20, kanskje over 22 spillere - to lag egentlig - for å kunne konkurrere om alle trofeer, uttaler Hendo til Liverpool FC Magazine.

– Når du nesten konstant spiller hver tredje eller fjerde dag, må du friske opp ting, om det er med et par endringer på laget eller kanskje noen flere. Det avhenger av hva manageren ønsker å gjøre. Du behøver at alle er så friske og raske som mulig, for å fordele arbeidsbyrden. På dette området føler jeg absolutt at dette er den sterkeste troppen jeg har vært en del av.

– Jeg ser den kvaliteten spillerne som har kommet inn har i kampene, og også kvaliteten til folk som ikke engang sitter på benken. Troppen er sterk, og det kan bare være positivt for oss. Men alle kamper i Premier League er vanskelige, og alle lag ser ut til å bli bedre for hvert år.

– Noen av topplagene har utrolige spillere og topp managere. Klubbene blir bedre fordi de investerer pengene sine godt, og gjør gode kjøp i transfervinduene.

– Taktisk har ting endret seg også, til det bedre. Så du må si at Premier League blir sterkere og sterkere. Det gjør det vanskeligere å gå til topps, men vi har hatt stor fremgang de par siste årene, og er i en posisjon nå der vi virkelig kan være utfordrere til ligatittelen. Det er opp til oss selv å gjøre jobben hver eneste helg.

– Julen blir travel

Henderson skjønner at det er en vanskelig oppgave for Klopp og hans stab å plukke ut både startelleveren og hvem som skal sitte på benken hver helg.

– Som gruppe må vi sørge for at alle står samlet i det tøffe kampprogrammet vi har frem til sesongen er over. Jeg krysser fingrene for at vi fortsetter å gjøre det bra, sier Liverpools nummer 14.

– Vi vet julen blir en travel periode, hvor kampene kommer tett som hagl. Vi må bare fortsette å gjøre det vi har gjort, og trene hardt når vi ikke spiller. Når du får sjansen til å spille på førstelaget må du ta vare på sjansen.

– Det at vi står samlet er det viktigste, og det er hva vi forsøker å gjøre. Spillerne skjønner dette. De har alle vært veldig bra så langt, og jeg er sikker på at ting blir enda bedre. Med alle kampene som kommer vil vi få skader i løpet av sesongen. Derfor trenger vi alle samme om vi skal vinne trofeer, avslutter Henderson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]