– Det er som å presse blod ut av en stein

U18-manager Barry Lewtas forteller om juniorspillere som ikke var spesielt snakkesalige etter å ha trent med førstelaget på Melwood tidligere denne uken.

19. okt 2018 kl 10.01 Einar Kvande

Neste generasjon Liverpool-spillere fikk anledning til å trene med de hjemmeværende førstelagsspillerne på Melwood tidligere denne uken. U18-trioen Paul Glatzel, Dan Atherton og Bobby Duncan fikk tilbud om dette sammen med U23-spillerne Matty Virtue, Adam Lewis og Liam Coyle. En verdifull erfaring for disse unge spillerne, mener U18-manager Barry Lewtas.

– De fikk litt tid borte frå meg, så det var kanskje derfor de var så opprømte, spøker Lewtas til Liverpool Echo.

– De var alle veldig glade. Det er så flott når du forteller dem at de får denne muligheten, og blir møtt av brede smil. De var henrykte, og veldig opprømte.

– Det er en god erfaring å spille sammen med noen av førstelagsspillerne, og foran førstelagets trenerstab. Dette er muligheten de har ventet på. Spillerne blir litt eldre, og derfor fikk de sjansen. Landskampene ga dem denne muligheten.

– Men dette er typiske tenåringer. Du får korte svar når du spør hvordan det gikk! «Det gikk fint» er alt du får høre. Det er som å presse blod ut av en stein.

Duncan viser fin utvikling

Mange merket seg at Steven Gerrards fetter, Bobby Duncan, var en av de som fikk denne muligheten.

– Bobby høster fruktene av overgangen fra Manchester City. Han har, sammen med flere andre spillere, jobbet hardt. Han har spilt seg inn på laget, og beholdt plassen sin på grunn av at han har levert varene, sier Lewtas.

– Han har scoret en del mål. Fast spill og stabilt treningsoppmøte har hjulpet utviklingen hans. Jeg er sikker på at han er i skyene over at han fikk denne sjansen. Dette er imidlertid bare begynnelsen for ham.

– Han er en Liverpool-gutt og en Liverpool-fan, og han gjør det bra.

Liverpool U18 spiller ligakamp mot Wolverhampton i morgen. De ligger på andreplass i sin serie, bare poenget bak Everton på tabelltopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]