AMBISIØS  Alisson Becker valgte å forlate Roma av profesjonelle årsaker.

– Det var vanskelig å forlate Roma

– Jeg gråt, forteller Alisson Becker i et åpenhjertig intervju på sin 26-årsdag.

I et intervju med Gazzetta dello Sport forteller Alisson at han lenge vurderte å droppe overgangen til Liverpool og bli værende i Roma.

– Det var vanskelig å forlate Roma. Jeg gråt mye, sammen med min kone. Det er bare rett at jeg er ærlig om dette. Jeg tok en profesjonell avgjørelse - et steg fremover i karrieren min - og Roma tjente masse penger på meg, konstatererer den brasilianske landslagsmålvakten.

– I hodet mitt hadde jeg bestemt meg for å flytte til Liverpool, men hjertet mitt var fullt av tårer. Jeg tilbrakte to spesielle år i Roma. Min datter ble født der, og jeg har mange venner der utenom fotballen.

– Jeg har gått gatelangs i Roma på nattestid mange ganger, sett Trevi-fonten i mørket, den er så vakker at det er rørende. Men Colosseum er favorittstedet mitt. Du kan puste historien der.

– Jeg tenkte mye på at jeg måtte bli værende i Roma, for jeg var så lykkelig der. Men når en spiller bestemmer seg for hvor han skal spille, er det helt andre hensyn som må tas. 

– Jeg har store ambisjoner, og det har Liverpool også. Nå spiller jeg i den største ligaen i verden. Serie A er ikke langt etter, men den er annerledes og mindre intens.

Har sansen for Klopp

Alisson forteller at han har beundret Jürgen Klopps manageregenskaper siden tyskeren var i Borussia Dortmund.

– Etter at klubbene ble enige, ringte Klopp meg på FaceTime flere ganger og forklarte meg prosjektet sitt, og hva vil vil gjøre sammen. Jeg har beundret ham en stund, siden hans dager i Dortmund. Jeg liker å bli ledet av ham, for han sier ikke så mye, men han vet alltid hva han skal si og hvordan han skal si det.

– Han er en intelligent mann med karakter. Etter tabben min mot Leicester kom han inn i garderoben og begynte å spøke. Han håndterte det på best mulige vis, siden jeg allerede visste at jeg hadde tabbet meg ut. Han fortalte meg at jeg ikke måtte miste troen på meg selv, og at jeg måtte fortsette å spille på samme måte.

Del

Alisson Becker

11.10.2018 15:58

Alisson knuser sine forgjengere

Ingen Liverpool-keeper har sluppet inn færre mål på sine åtte første ligakamper siden opprykket til den engelske toppdivisjonen i 1962.

08.10.2018 20:30

Fire Liverpool-spillere nominert til Ballon d'Or

Ingen har flere nominerte i Premier League.

01.10.2018 18:54

– En av kampene jeg måtte jobbe mest i forrige sesong

Alisson har møtt Napoli på bortebane før – og vunnet.

Siste Til vår nyhetsoversikt
16.10.2018 kl 20:55

Det blir travle dager for det medisinske apparatet

Fire spillere må undersøkes.

+
16.10.2018 kl 20:05

90 minutter for Alisson og Firmino

Brasil slo Argentina på overtid.

+
16.10.2018 kl 19:15

– Kun City har et stopperpar av slik kvalitet

Lokale journalister trekker frem Gomez og Van Dijk som best i Premier League.

+
16.10.2018 kl 17:41

Allerede på vei tilbake til Merseyside

Naby Keita vet ikke om skaden er alvorlig.

+