– En skremmende opplevelse

Xherdan Shaqiri husker med gru sist han spilte på Stadio San Paolo.

2. okt 2018 kl 14.15 Einar Kvande

Liverpool vant lekende lett 5-0 over Napoli i en treningskamp i Dublin i august. Xherdan Shaqiri er sikker på at oppgaven blir mye tøffere på Stadio San Paolo i morgen kveld, når lagene møtes til dyst igjen, i gruppe C i Champions League.

– Vi spilte mot dem under preseason, og vant 5-0, men denne kampen blir helt annerledes, når vi skal forsøke å reise dit å ta tre poeng. Vi møter et lag som har spilt sammen i mange år nå. De ligner egentlig litt på Tottenham. De har også fordelen av hjemmebane, og det er alltid vanskelig å vinne bortekamper i Napoli, sier Shaqiri i et intervju med Evening Standard.

– De hater hverandre

Akkurat det har Shaqiri førstehånds kjennskap til. Han spilte på Stadio San Paolo for Inter i løpet av sin korte periode i Serie A. Den kampen endte 2-2.

– Det er alltid spesielt å spille i Napoli. Med Inter den gangen var det to store rivaler som møtte hverandre. De hater hverandre! Før kampen var det skremmende på bussen. Napoli sine fans er helt sprø. De har et godt lag, og de har spilt sammen i mange år. Det blir en vanskelig kamp.

– Vi må reise dit med tro på oss selv, og vi må reise dit for å vinne kampen. Men dersom bare en spiller ikke er 100% sikker på seg selv kan du ikke vinne der, advarer sveitseren.

– Vi må reise dit, være selvsikre og forsøke å dominere kampen. Da er jeg sikker på at vi kan vinne denne matchen, avslutter Shaqiri.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]