Donerte stor pengegave til skadet Liverpool-supporter

Jürgen Klopp og Everton-back har donert store summer til Sean Cox' rehabilitering.

26. okt 2018 kl 23.23 Johannes Steen

Fredag ble det opprettet en innsamlingsaksjon med mål om å samle 2 millioner euro til den irske Liverpool-supporteren Sean Cox, som ble kritisk skadet da han ble angrepet av Roma-fans i vår.

En av de som har gitt en meget raus pengegave er Liverpool-manager Jürgen Klopp. Ikke mange timer etter at innsamlingsaksjonen startet, hadde tyskeren donert hele 5,000 euro.

I tillegg kan man se at Everton-back Seamus Coleman og Readings midtbanespiller David Meyler også har donert 5,000 euro til sin landsmann.

Den 53 år gamle Sean Cox ble angrepet av Roma-ultras utenfor The Albert i Liverpool før den første semifinalen i april. Skadene var såpass alvorlige at han ble liggende i koma i tre måneder. Han vil trenge pleie i lang tid framover, og det er i den forbindelse det nå samles inn penger til supporterens ressurskrevende rehabilitering.

På Gofundme-siden til innsamlingen skriver initiativtaker Jay Mckenna fra Spirit og Shankly blant annet:

«Som dere vet, vår kollega og venn Sean Cox sss alvorlige og livsendrende skader tidligere dette året da han skulle på en fotballkamp i Liverpool.»

«Over de siste månedene har Sean tatt små, men viktige sted på veien mot å bli frisk. Hans reise vil bli en lang og krevende en, og fokuset vil fortsette å være å sørge for den best mulige pleien for å få en best mulig potensial fra hans rehabilitering.»

Besøkte Cox i sommer

Det er ikke første gang Jürgen Klopp viser sin støtte til Sean Cox. Da Liverpool i sommer spilte treningskamp mot Napoli i Dublin, brukte Klopp timene mellom man landet på flyplassen og kampen til å besøke Cox og familien.

STØTTE:
STØTTE:  Spillerne feiret avansementet til Champions League-finalen med å hedre Sean Cox, som da lå i koma.

Etter samme kamp gikk spillerne en æresrunde på stadion med et banner til dedikert til Cox. Banneret ble første gang brukt av Liverpool-spillerne etter den andre semifinalen mot Roma, og ble også tatt med til finalen i Kiev av kaptein Jordan Henderson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]