Drømmer om å bli på Anfield som kaptein

Trent Alexander-Arnold er den lokale unggutten som har tatt veien fra tribunen til det grønne gresset på Anfield, hvor han håper å bli værende så lenge som mulig.

20. okt 2018 kl 12.34 Torbjørn Flatin

The Times har gjennomført et lengre intervju med Trent, på norskeide Tia Hotel i Anfield Road, og hvor både hotellet og Liverpools høyreback er involvert i veldedighetsprosjektet An Hour For Others.

Samtalen dreier seg mye om et ungt og fremadstormende engelsk landslag, men det blir også enkelte blikk mot Liverpool FC og Merseyside.

«Jeg seg på meg selv om en vanlig gutt som spiller for den klubben han elsker og samtidig prøver å gi noe tilbake til lokalsamfunnet», forklarer en beskjeden 20-åring. «Liverpool er mitt hjem, dette er stedet jeg elsker og jeg ønsker at det skal blomstre.»

Reiste seg mot Manchester City

Hvis ikke Trent Alexander-Arnold hadde blitt profesjonell fotballspiller ville han startet på universitetet for å studere sportsvitenskap. Nå lever han drømmen med en liverbird på brystet.

«Jeg ønsker å bli kaptein en dag. Det er definitivt en drøm som jeg har. Jeg håper at jeg med besluttsomhet, de riktige rådene og hardt arbeid kan oppnå det en dag, noe som ville gjort både min familie og meg selv veldig stolt.»

Uttatt til VM i sommer er likevel unggutten nokså fersk i Premier League, og opplevde bl.a. i kamper mot Manchester United og Crystal Palace å ha problemer med hurtige motstandere som Marcus Rashford. Da Manchester City var motstander i kvartfinalen i Champions League var opplagt mye av taktikken å prøve å isolere den raske vingen Leroy Sané mot Trent.

«Kampene mot Rashford og Zaha var nok mine vanskeligste forrige sesong, hvor de fikk overtaket mot meg, slik at jeg kan ikke klandre Guardiola for å utfordre Sané mot meg», forteller Trent. Kampen endte imidlertid 3-0 til Liverpool, etter at Alexander-Arnold spilte en kjempekamp på høyrebacken. «Da jeg gikk av banen var jeg stolt av meg selv», medgir scouseren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]