Liverpool er blitt mer modne og smartere i sitt press

Den måten motstanderne spiller på har påvirket Jürgen Klopp og Liverpool i måten de igjen presser motstanderne.

20. okt 2018 kl 10.52 Torbjørn Flatin

Statistikk denne sesongen viser at rivaler som Chelsea, Manchester City og Tottenham har presset mer intenst enn Liverpool. Jürgen Klopp forklarer til Liverpool Echo hvorfor de røde har forandret noe på måten å gjennomføre kamper på, uten å gå vekk fra sitt naturlige spill.

- Det skjer helst mot lag som ikke ønsker å spille, forklarer Klopp tallene som viser mindre press fra hans menn enn tidligere.

- Angående høyt press er det avhengig av det andre lag. Du kan ikke gjøre det hvis det andre laget ikke vil spille. Hvis de ønsker å spille da bør vi være der. I mange av kampene har vårt gjenvinningspress vært veldig bra, noe som er svært viktig når det er snakk om å vinne tilbake andreballer.


Har ligget lavere

- Du må hele tiden tilpasse deg. Hvis du i utgangspunktet ønsker å presse høyt hele tiden må du justere deg mot en motstander som kun ønsker å spille over ledd.

- Det er det som har forandret seg. Det har ikke vært en klar plan om å sitte lenger tilbake, men vi har gjort det etter at vi har tatt ledelsen med 1-0 og 2-0 i kamper.

- Da har vi ligget lavere for ikke å gi fra oss rom. Det dreier seg om å være modne i vårt spill. Med det antallet kamper vi har, da handler det ikke om å jage ballen som gale, du må være smart.

- Vi prøver å gjøre det uten å miste vår egenart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]