Tre kjappe:– Ser gjerne Shaqiri og Sturridge i startoppstillingen

Redaksjonen har ikke noe imot litt rotasjon på laget mot Huddersfield.

20. okt 2018 kl 09.39 Einar Kvande

Xherdan Shaqiri og Daniel Sturridge – er det spillere som bør få en sjanse fra start mot Huddersfield?

Arve Vassbotten

– Dette er ikke kampen eller tiden å risikere spillere på, så hvis det er noen tvil om noen av de fremre kan spille ser jeg gjerne både Shaqiri og Sturridge i startoppstillingen mot Huddersfield. Vi trenger å få i gang flest mulig spillere med det tette kampprogrammet fram mot jul, og begge de to kan trenge å spille hele kamper - for som vi har lært den siste uka, dette er også tiden for nye skader.

Tore Hansen

– Nå har vi kommet så langt i sesongen at det er naturlig å bruke stallen mer enn det vi har gjort hittil. Ikke minst på grunn av skader og spillere som har hatt et hektiske program, inkludert landskamper. Så, ja, Klopp bør vurdere å gi en eller to spillere en mulighet nå. Usikker på hva som skjer mot Huddersfield, men føler meg sikker på at det blir endringer fra start mot Røde Stjerne. Mot Huddersfield tror jeg kanskje Shaqiri er mest aktuell av de to i forhold til å starte.

Torbjørn Flatin

– Begge kan med rette si at de har grunnlag for å legge inn en god søknad om startplass i mine øyne, men når laget har tatt 20 poeng på de åtte første kampene kan en knapt hevde at noen heller har spilt seg ut. Jeg ville startet Shaqiri mot Huddersfield og Sturridge mot Røde Stjerne. Ikke minst med Milner på vei tilbake fra skade, og Mané med brukket tommel, ville jeg ønsket å få inn energien og skuddstyrken til Xherdan. Våpenet til Huddersfield vil være fysikken og innsatsen, og jeg er usikker på om dette er kampen for Daniel fra start. Mot Røde Stjerne på Anfield vil jeg tro at det kan bli mer plass.

LIVLIG
LIVLIG  Roberto Firmino var en håndfull for Huddersfield-forsvaret sist lagene møttes i Yorkshire.

Liverpool vant begge kampene 3-0 over Huddersfield forrige sesong, men under Klopp er det alltid blitt målløse kamper i første match etter landslagsopphodet i oktober. Hva forventer du denne gangen?

Arve Vassbotten

– Statistikk og historikk er til for å brytes. Og det er klart at når man møter et lag som ikke har vunnet denne sesongen, forventer jeg at også Liverpool skal komme hjem til Merseyside med tre poeng. Nå har det jo vært litt ekle kamper for Liverpool mot lag i bunnen av tabellen tidligere sesonger, men skal man være en seriøs ligautfordrer er det liten tvil om at man bør vinne denne type kamper. Etter noen litt trege kamper foran mål, kan man håpe det løsner i denne.

Tore Hansen

– Litt spesiell situasjon nå med tanke på alle skadene, og jeg kjenner meg personlig usikker på utfallet av kampen. Vi er store favoritter og Huddersfield har riktignok ikke startet sesongen bra, men manageren kjenner Klopp-fotballen godt og de vil nok legge opp til en taktikk som krever tålmodighet hos oss. Vi går nå inn i et antatt lettere program, og det er også særs viktig å få en 3-poenger igjen etter Chelsea og City-kampene. Jeg tipper 1-0 eller 2-0 til de røde i oppgjøret, men er samtidig veldig spent på hvor mye krutt vi har i beina – og hvem som blir spilleklar.

Torbjørn Flatin

– Kampene rett etter landslagsopphold synes alltid litt ekle, og ikke minst nå med fire spillere sendt hjem på grunn av skader. Huddersfield er likevel et lag vi skal slå nokså greit og greier vi å matche dem rimelig bra på fysikken skal Liverpool være et klart bedre lag. Jeg føler meg rimelig trygg på tre poeng.

HAR HATT PROBLEMER MED RIBBEINA
HAR HATT PROBLEMER MED RIBBEINA  Men Virgil van Dijk trente for fullt med den øvrige Liverpool-troppen torsdag.

Bekymrer det deg at Virgil van Dijk må ha smertestillende injeksjoner for å spille kamper?

Arve Vassbotten

– Van Dijk er en tøffing, og det har vært helt avgjørende at han kunne spille kampene før landslagspausen mot Chelsea og Man City. Det at han også var med på landslagsoppdrag, bør bety at Liverpools medisinske team synes det er forsvarlig. Men det kommer mange viktigere kamper for Van Dijk framover. Man skal ikke undervurdere Huddersfield naturlig nok, og jeg vil helst ha Van Dijk på banen i hver eneste kamp. For meg har han vært den viktigste spilleren denne sesongen sammen med Alisson. Men trenger han hvile er det, som med Salah og Mané, en gyllen mulighet til å gi det til ham nå. Vi har nå noen kamper der det er grunn til å tro at Liverpool vil kontrollere kampene mer, men risikoen uten Van Dijk på banen er risikoen der for billigere baklengs igjen.

Tore Hansen

– Definitivt. Når skjer nok det oftere enn det vi tror, at spillere får injeksjoner før kamper. Likevel er det bekymringsfullt at en av våre beste spillere ikke er 100%. Men når han spiller landskamper etter å ha slitt med smerter i et par uker kan neppe skaden være så alvorlig som vi først fryktet? Hvis ikke ville han blitt hjemme eller blitt spart? Jeg er derfor litt usikker på om det blir drevet rovdrift på ham eller om han bare må ha litt ekstra behandling før kampene. Som sagt er ikke det spesielt uvanlig igjennom en lang sesong, men jeg antar at han er «friskere» enn de mest negative rapportene har antydet. Likevel ser jeg ikke bort fra at han blir hvilt i en av de to neste.

Torbjørn Flatin

– Det skulle vært interessant å få en mer nøyaktig diagnose. Hvis to ribbein virkelig er brukket, som jeg stiller meg tvilende til og synes brist virker mer logisk, da burde Ronald Koeman vært saksøkt for å ha både kalt ham opp til det nederlandske landslaget og i tillegg benyttet ham i kamp. Angående smertestillende ville det vært mer bekymringsfullt hvis det var noe av en kronisk skade, som for eksempel et kne som stadig kranglet, enn problemer med ribbein som en vil forvente snart vil lege seg helt. Men som sagt, det var det med diagnosen…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]