Glemte Lallana er klar for comeback

30-åringen har kun 239 minutter med ligafotball siden mai 2017.

16. okt 2018 kl 19.01 Arild Skjæveland

I Jürgen Klopps første fulle sesong på Anfield, i 2016/17, spilte Adam Lallana sin beste fotball siden overgangen fra Southampton.

Den engelske landslagsspilleren spilte totalt 31 kamper, scoret åtte mål og hadde sju målgivende i ligaen. Lallana ble trukket frem som det beste eksempelet på en spiller som raskt forsto hva Klopp ønsket av laget sitt, med en helt ny spillestil og «gegenpress».

– Adam var viktig for meg fra første sekund av, sa Klopp på en pressekonferanse høsten 2016.

– Han har blitt bedre hele tiden, etter at vi begynte å jobbe sammen. Det er bra. Han kan spille i flere ulike posisjoner. Han er kjapp, og han er mentalt sterk. Han er en smart spiller, sa tyskeren om spilleren som den gang var hans nabo.

Fant sin rolle

Da Lallana først kom til klubben, sommeren 2014, skadet han seg i pre-season og fikk ikke starten han ønsket. Det endte med at han startet 24 kamper, men ble byttet ut relativt tidlig i 13 av dem. Det ble satt spørsmål om hans fysiske form, og om det kom til å passe ham da Jürgen Klopp kom inn på høsten i sesongen etter.

Han ble omtalt som en talentfull spiller, men det virket ikke som at han kunne fullføre 90 minutter med fotball.

I Klopps aller første kamp, borte mot Tottenham, spilte Lallana i 80 minutter, og løp til han omtrent falt om manageren tok ham imot etter å ha byttet han ut. I den kampen skal Liverpool ha løpt 4,1 kilometer mer enn de gjorde i noen kamp tidligere den sesongen, ifølge The Anfield Wrap.

Lallana var den som startet presset, alltid var i bevegelse, og spilte sin beste fotball i karrieren. Han storspilte både for Liverpool og England, og ble omtalt av Ryan Giggs som «Englands viktigste spiller».

TILBAKE:
TILBAKE:  Adam Lallana er nå 100 prosent klar igjen.

Voldsomme skadeproblemer

Sommeren 2017 var mesterskapsfritt år, og mot slutten av sesongoppkjøringen deltok Liverpool i Audi Cup i München. Adam Lallana pådro seg en alvorlig lårskade i finaletapet mot Atletico Madrid. En lårskade som var langt mer alvorlig enn først antatt.

I utgangspunktet ble det sagt at han kom til å være ute i to måneder, men han var ute til like før adventstid. Etter det slet han med å komme tilbake i kampform og rytme, og fikk nok en alvorlig hamstringskade på våren.

Han spilte kun 236 minutter ligafotball forrige sesong. Det er knapt to og en halv kamp på en hel sesong.

Endelig tilbake

I starten på årets sesong har Klopp rotert lite på laget, og Lallana har måttet nøye seg med et innhopp på tre minutter borte mot Crystal Palace.

Det at han var tilbake i spill var nok til at han ble tatt ut for landslaget, hvor han fikk en lyskeskade som har satt ham ut i hele den tøffe perioden laget nå har vært gjennom.

Men nå skal 30-åringen endelig være tilbake for fullt. Ha har vært tilbake i tre uker, og valgte selv å stå over de to siste kampene mot Chelsea og Manchester City for å forsikre seg om at han fikk inn viktige ekstraøkter som kan forberede han på det som kommer videre.

Ifølge Paul Joyce i The Times er spilleren nå 100 prosent igjen, og det eneste han da mangler er kamptrening.

TRE MINUTTER:
TRE MINUTTER:  Tre minutter som innbytter mot Crystal Palace. Det er alt Lallana har spilt for LFC denne sesongen.

Mangel på kreativitet?

Til tross for den strålende sesongstarten de helrøde har hatt, med 20 av 24 mulige poeng så langt – har det kommet noe kritikk mot laget de siste ukene. De helrøde har ikke scoret mål i sine tre siste kamper.

De tre lengst fremme har fått sin del av skylden, mens andre har pekt på en midtbane som mangler kreativitet som en av grunnene til at laget ikke har sprudlet offensivt.

James Milner, Gini Wijnaldum, Naby Keita og Jordan Henderson er midtbanespillerne som har fått mest spilletid så langt denne høsten. Ifølge rapporter mandag kveld kan Milner allerede være tilbake til helgen, men etter at Naby Keita måtte bæres av banen med en lårskade mot Rwanda på tirsdag, kan det åpne seg en vei inn for Lallana.

Fabinho vil være mer aktuell i en dypere rolle, der Wijnaldum så langt har storspilt. Mot Southampton ble det eksperimentert med Xherdan Shaqiri på midtbanen, så vi vet at Klopp er villig til å prøve andre spillertyper på midten.

Huddersfield - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30 og vises på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]