– Alle som var med i VM virker slitne

Dejan Lovren mener han har forklaringen på hvorfor så mange sentrale spillere både i Premier League og Europa forøvrig ikke har virket helt i form denne høsten.

16. okt 2018 kl 14.15 Einar Kvande

Selv nå, tre måneder etter VM i Russland, føler spillerne ettervirkningene av å ha spilt fotball store deler av sommeren. Dejan Lovren påpeker at flere kroatiske spillere fortsatt er et godt stykke unna toppformen, og påpeker at det også gjelder for en rekke spillere i Premier League.

– Alle som var i VM sliter med å komme tilbake i form. En rekke kroatiske spillere er mentalt slitne. Det er det samme med de engelske spillerne, som sliter med å komme over at de ikke kom seg til finalen. De følte det på kroppen hvordan fansen reagerte i England. Det var ikke enkelt for dem, siteres Lovren av The Independent.

– Du får også så kort tid med hvile. Det er ikke enkelt å omstille seg med en gang.

Har ikke hatt preseason

– Jeg føler meg definitivt i dårligere fysisk form nå enn jeg normalt gjør i midten av oktober. Det er ikke det samme som når du har vært med fra dag en i preseason.

Lovren slet med magemusklene under VM, og var ikke istand til å trene med Liverpool da han returnerte til Melwood etter sommerferien. Midtstopperen var først tilbake i full trening den 19. september.

– Jeg har ikke engang hatt noen preseason med laget mitt! Det viktigste nå er å komme i form igjen, men jeg tror alle spillerne som var med i VM har denne perioden hvor det går tyngre. Selv Luka Modric sa til meg at han sliter.

Egypt ble slått ut i gruppespillet, men Lovren tror det er VM-deltakelsen som preger en spiller som Mohamed Salah også.

– Alle sliter, til og med Salah. Et mesterskap tapper deg for krefter, både mentalt og fysisk. Alle disse spillerne vil finne tilbake til sin beste form, men det vil ta tid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]