Koeman påstår at Van Dijk har spilt flere kamper med to brukne ribbein

Den nederlandske landslagssjefens uttalelser tyder på at skaden til midtstopperen er alvorligere enn det som er blitt antydet tidligere.

16. okt 2018 kl 11.50 Einar Kvande

Det er i et intervju med De Telegraaf i Nederland at Koeman snakker om skaden til Van Dijk.

– Virgil har de siste ukene spilt med to brukne ribbein, siteres landslagssjefen.

– Han ønsket å spille mot Tyskland, men du må gi noe tilbake til klubben også, lyder Koemans forklaring på hvorfor Van Dijk ble sendt hjem til Liverpool og dermed ikke spiller kveldens privatlandskamp mot Belgia.

Koeman uttaler at Liverpool-spilleren har klart å spille kamper på grunn av at han har fått smertestillende injeksjoner.

– Vår medisinske stab har hatt kontakt med Liverpools medisinske stab. Sammen bestemte vi at Virgil bare skulle spille mot Tyskland. Dersom du får noe av en klubb, må du av og til gi noe tilbake også.

– Han vil være i stand til å spille for Liverpool igjen til helgen.

Har hatt skaden snart en måned

Dersom det Koeman sier medfører riktighet betyr det at Van Dijk har spilt fire kamper for Liverpool og en kamp for Nederland med to brukne ribbein, godt hjulpet av smertestillende medikamenter.

Van Dijk forlot banen etter 54 minutter av 3-0 seieren over Southampton den 22. september, etter å ha fått en smell i ribbeina. Da hadde han allerede ømme ribbein etter en smell han fikk i kampen mot Paris Saint-Germain fire dager tidligere. Han var ikke istand til å spille ligacupkampen mot Chelsea den 26. september, men tok smertestillende injeksjoner og klarte dermed å spille hele kampen mot Chelsea på Stamford Bridge tre dager senere. Han fullførte også kampene mot Napoli og Manchester City henholdsvis 3. og 7. oktober, før han spilte landskamp og scoret for Nederland mot Tyskland lørdag 13. oktober.

Tidligere rapporter har tydet på at det var snakk om en brist i ribbeina, men nå hevder altså Koeman at det er snakk om to brukne ribbein, og det setter i så fall Van Dijks prestasjoner i disse kampene i et helt annet lys.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]