Dette skriver avisene«Endelig spilte Liverpool uten håndbrekket på»

Salahs rekord, Fabinhos beste kamp, og «Fab Four» har gjenoppstått.

25. okt 2018 kl 11.24 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

Liverpool har fått tilbake flyten i angrepsspillet. Endelig – dette var Jürgen Klopps lag som spilte uten håndbrekket på, og det gledet supporterne.

Flyten og samhandlingen var tilbake, og samtidig som laget vant spilte Paris Saint-Germain uavgjort med Napoli, og sendte Liverpool til topps i gruppe C.

Det var en kveld full av positivitet for Jürgen Klopp. Angrepet som skjøt de røde til Kiev minnet alle på hva de er i stand til.

Mohamed Salah skrev seg på ny inn i historiebøkene da han ble den spilleren som raskest nådde 50 scoringer. Han markerte sin 65. kamp med en klinisk dobbel. Det er en utrolig prestasjon – spesielt med tanke på hvilke legender han har slått til den rekorden. Egypteren er på vei tilbake til sitt beste, og det betyr fare for alle forsvarsspillere.

Roberto Firmino hadde gått seks kamper uten mål, og Sadio Mané hadde gått sju – men de ordnet det da de fikk troen tilbake. Dette var første gang siden semifinalen mot Roma alle tre kom på scoringslisten.

Les hele i Liverpool Echo

Andy Hunter, The Guardian

Jürgen Klopp sa at Mohamed Salah hadde stoppet diskusjonen om formen hans da han nådde 50 scoringer for Liverpool raskere enn noen annen spiller i klubbens rike historie.

Egypteren har blitt kritisert etter starten for sesongen der han har slitt med å gjenskape fjorårets fenomenale form. Etter hans sjette mål denne sesongen, og nye rekord, mente Klopp at han hadde levert et ettertrykkelig svar.

Fabinho imponerte sentralt på Liverpools midtbane etter en uryddig start, mens Xherdan Shaqiris kreativitet skapte problemer for Røde Stjerne. Joe Gomez var strålende ved siden av Virgil van Dijk da de serbiske mesterne igjen ble knust borte i Europa.

Liverpool trengte tid til å få pasningsspillet og bevegelsene til å sitte. Mange bytter på laget og formasjonen til Klopp kan ha vært en faktor. Vertene startet med Salah sentralt i angrepet med Mané, Firmino og Shaqiri bak.

Fabinho vokste mer og mer utover i kampen etterhvert som Liverpool spilte bedre. Den brasilianske landslagsspilleren mistet ballen to ganger i første omgang, men fant sin plass. Distribusjonen, fysikken og energien sentralt på midtbanen var gledelig å se – selv om det var de tre foran han som stjal oppmerksomheten med sine flikker, hælspark og strålende kombinasjonsspill.

Les hele i The Guardian

Henry Winter, The Times

Skeptikerne sa at Mohamed Salah slet. At Mo hadde mistet sin «mojo». At han var en «on-season wonder» i Liverpool, og nå dette: to mål, ett i hver omgang, gjorde at egypteren er den raskeste spilleren som scorer 50 mål i klubbens historie.

Gårsdagens kamp sikret ikke bare tre poeng mot de skuffende serbiske mesterne. Det fikk også Salah tilbake i form, og det viste hvilken kraft Liverpool kan være denne sesongen med sin fantastiske trio i angrep sammen med et forbedret forsvar som holdt nullen for sjuende gang på 13 kamper.

Dette er det Klopp har bygd for. Å stramme opp forsvaret med en keeper med Alissons kvalitet gjør Liverpool enda mer effektive. Liverpools forsvar har vært det mest imponerende så langt denne sesongen, så dersom trioen på topp også finner storformen lover det bra for resten av sesongen.

Røde Stjerne var skuffende, og hadde ikke troen – men synet av Firmino, Salah og Sadio Mané på scoringslisten for første gang denne sesongen var veldig oppløftende for Liverpool.

Les hele i The Times (krever innlogging)

Jason Burt, The Telegraph

Mohamed Salah scoret to ganger og skrev seg inn i historiebøkene, Roberto Firmino scoret, og det samme gjorde Sadio Mané – men det kan nå være en «Fab Four» igjen på Anfield.

Liverpool kjørte som forventet over Røde Stjerne, og det var forutsigbart at Salah fikk overskriftene – men det var Xherdan Shaqiri som sto bak. Han var skaperen og den som var i hjertet i denne prestasjonen.

Sveitseren er i ferd med å bli spilleren de ikke klarer seg uten, og er i ferd med å spille seg fra superinnbytter til en viktig del av laget. De er en stor offensiv trussel, men har ikke helt klart å fylle det hullet som har vært etter Philippe Coutinho. Nå har de kanskje klart det.

Shaqiri ble byttet av banen til stående applaus etter 68 minutter, og Salah ble det samme like etter.

Dette resultatet, samtidig som Paris Saint-Germain spilte uavgjort hjemme mot Napoli, betyr at Liverpool topper gruppe C midtveis. De vil dra til Beograd og håpe at de kan beholde den posisjonen vel vitende om at det blir en langt mer fiendtlig stemning. I denne kampen var det ingen bortesupportere etter at serberne ikke fikk selge billetter på grunn av det som skjedde da de kvalifiserte seg i august.

Etter å ha tapt i Napoli ser dette ut til å bli den tøffeste gruppen å kvalifisere seg fra. Liverpool visste at de ikke kunne feile i denne kampen.

Les hele i The Telegraph

Har du innspill til journalisten?
[email protected]