FIFA-SJEF:  Gianni Infantino og FIFA vil diskutere planene senere denne uken.

FIFAs nye «VM for klubblag» er tilbake på agendaen

Og Liverpool er blant klubbene som blir invitert med dersom planene realiseres.

FIFA sine planer om å innføre et nytt «VM for klubblag» fra sommeren 2021 er tilbake på agendaen, og skal diskuteres på et møte i Kigali i Rwanda på torsdag og fredag. Det rapporterer The Times eksklusivt

Det blir videre rapportert at japanske SoftBank, som er finansielt støttet av Saudi Arabias statlige investeringsfond, skal være klar for å støtte planene økonomisk.

Planlagt oppstart er sommeren 2021, der det skal arrangeres hvert fjerde år og erstatte Confederations Cup og VM for klubblag som de siste årene har blitt arrangert i desember.

UEFA skal være skeptisk til planene, på grunn av sine egne turneringer som Champions League og Nations League – men klubbene skal være interesserte, ettersom den som går seirende ut kan forvente minst 100 millioner pund i premiepenger.

Liverpool blir invitert

The Times-journalisten Martyn Ziegler hevder at Klubb-VM skal bestå av 24 klubber, der 12 er fra Europa. Manchester United og Liverpool kommer til å være blant de 12 klubbene som blir invitert.

Kina skal ha ytret ønske om å arrangere det første mesterskapet.

Klubber som Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Juventus, Inter, Milan og Ajax også er ventet å være blant de 12 fra Europa. Hvem som blir de siste tre inviterte dersom planene blir noe av, er fortsatt ikke bestemt.